Publicitat
Terrassa

Endesa retira el cablejat aeri a diferents carrers del barri de Sant Pere

Els treballs s’han iniciat aquest mes i finalitzaran la primera quinzena de juliol

Amb l’objectiu d’actualitzar la xarxa elèctrica que Endesa té a la ciutat, la companyia elèctrica està retirant la xarxa aèria de baixa tensió en diferents trams dels carrers de Ponent, de la Llibertat, de la Lluna, del Sal·lari, del Camí de Castellar i de la carretera de Matadepera ubicats, principalment, al barri de Sant Pere. Els treballs finalitzaran la primera quinzena de juliol i consisteixen a eliminar encreuaments en aeri, crear una nova línia engrapada a la façana dels edificis i retirar la línia elèctrica existent i els suports corresponents. La inversió prevista, finançada per Endesa, és de 32.500 euros.

L’Ajuntament de Terrassa i la companyia elèctrica Endesa van acordar l’any passat treballar conjuntament per millorar la xarxa de subministrament, renovant els trams de les xarxes de mitjana i baixa tensió, perquè s’elimini, progressivament, el cablejat aeri que afecta els edificis i l’espai públic, ja que és una manera de reduir els potencials perills que comporta la saturació del cablejat, de garantir la seguretat, de millorar l’estètica visual i de prevenir talls de subministrament causats per inclemències meteorològiques o altres incidents.

Amb les obres que s’executen s’alliberarà l’espai visual de la zona, perquè el cablejat actual en aeri es canvia per uns 150 metres de cable trenat, engrapat a la façana dels edificis. Endesa retirarà en aquesta actuació uns 900 metres lineals de cable de la xarxa elèctrica actual i 15 cadiretes per adequar, així, les escomeses actuals i garantir el subministrament elèctric.

L’any passat, la companyia elèctrica va invertir 2,3 milions d’euros per actualitzar la xarxa elèctrica de la ciutat. Va retirar 1.700 metres lineals de cablejat aeri i prop de 40 suports a les façanes a carrers dels barris del Centre, les Arenes i Vallparadís.

Aquest 2022, Endesa ha fet actuacions al barri de Ca n’Anglada i la propera actuació programada serà al Centre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Endesa retira el cablejat aeri a diferents carrers del barri de Sant Pere
To Top