Publicitat
Ambulància Ambulàncies Terrassa SEM Diari de Terrassa (2)
Terrassa

La intoxicació alimentària a Terrassa ha afectat nens de dos casals

La xifra de malalts pot arribar a les 100 persones

Alguns nens han estat visitats en serveis d'urgències

El Departament de Salut ha confirmat que investiga un brot de gastroenteritis aguda que aquesta setmana ha afectat desenes d’infants a Terrassa, com va publicar Diari de Terrassa aquest dijous. Algunes informacions situen la xifra de malalts en unes 130 persones. La Generalitat ha informat que el brot s’ha detectat finalment en dos casals d’estiu. Almenys un d’ells mantè conveni amb l’Ajuntament. La principal hipòtesi és que el brot estigui relacionat amb una intoxicació alimentària provocada pel menjar servit per una empresa de “càtering”.

El Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès és l’encarregat de la investigació, que es va activar el mateix dijous al matí quan els responsables dels casals van comunicar els fets a les autoritats sanitàries i a l’Ajuntament. Dimecres a la tarda i al vespre un infant rere altre (i alguns monitors) es van començar a sentir malament.

Símptomes

Molts presentaven diarrees com a símptoma principal. El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, va posar en marxa els protocols d’investigació i va demanar documentació a les entitats. I es van recollir mostres dels aliments servits en els àpats de dimecres al migdia.

Alguns menors van ser visitats en serveis d’urgències, sobretot a causa dels dolors abdominals, un altre dels símptomes detectats en un brot que ha provocat també febrícula en alguns dels pacients. La Generalitat afirma que els símptomes, en general, han estat lleus. En un dels casals, almenys, el número de malalts ha superat les 70 persones. La majoria, però, ja semblen recuperades.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La intoxicació alimentària a Terrassa ha afectat nens de dos casals
To Top