Publicitat
Zona de jocs infantils Avinguda Can Boada Nebridi Aróztegui (2)
Terrassa

Ja hi ha projecte per canviar el parc infantil de Can Boada del Pi

El pressupost és de 315.000 euros

El parc infantil, en l'actualitat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament ja té enllestit el projecte de remodelació del parc infantil i la pista esportiva interior de l’avinguda de Ca Boada del Pi. El pla, amb un pressupost de 315.013 euros, abasta tant aquesta plaça, a l’altura del número 1 de l’avinguda, com una pista adjunta i un tram de la vorera entre els blocs de pisos, amb una superfície total d’actuació de 835,20 metres quadrats.

La zona està estructurada en dos nivells (el desnivell total és de 1,26 metres) i, segons l’informe municipal, té un pendent descendent en sentit sud del 4,5%, que resulta “excessiu” pel terra de sauló existent. “Això fa que en episodis de pluges el sòl s’erosioni i hi apareguin reguerots. Les terres es van contenir de manera provisional amb tanques de fusta, però cal buscar una solució definitiva”, indica el projecte. Pel que fa a la pista, el Consistori planteja la necessitat de crear un tancament resistent “que eviti que en jocs de pilota aquesta pugui sortir de la pista al vial o al parc infantil”. El paviment de formigó està en mal estat i s’hi formen bassals quan plou. La vorera entre el parc i la pista està molt deteriorada a causa de les arrels dels arbres.

Inclusiu

La proposta municipal “parteix de la necessitat de crear dues plataformes pràcticament planes” per evitar que els paviments granulars és dispersin. L’informe inclou la creació d’un parc “inclusiu i engrescador” per a infants de diferents edats” i aprofita l’existència de les dues plataformes per condicionar dos espais, un per a infants més grans i un altre per a més petits. La reforma resol el desnivell amb una escala de cinc graons i ha descartat la construcció d’una rampa perquè aquesta opció hagués necessitat més superfície i hauria reduït la zona de jocs.

Zona de jocs infantils Avinguda Can Boada Nebridi Aróztegui (4)

El projecte encara no té data oficial d’execució / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El projecte evita la construcció de murs de formigó alts que obstaculitzin la vista i concedeix predomini als elements naturals i la vegetació. El mur quedarà pràcticament enrasat amb el paviment més alt, excepte a les zones on es vol fer servir com a bancada. Es crearan talussos enjardinats per donar prioritat a l’espai natural i per evitar els desnivells. El més alt sense protecció serà de 28 centímetres.

En la pista poliesportiva se substituirà la tanca, es repararà el paviment, es colocarà una porteria amb cistella de bàsquet i s’eliminarà una graderia. De la remodelació ja es va parlar a les acaballes de l’anterior legislatura, però el pla va quedar aturat. L’associació de veïns de Can Boada del Pi havia demandat una millora d’aquest espai, encara que considera prioritàries altres reformes, com les de les pistes de petanca, encara sense pla específic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ja hi ha projecte per canviar el parc infantil de Can Boada del Pi
To Top