Publicitat
Terrassa

Tornen a licitar el casal del Roc Blanc

El primer constructor hi va renunciar per l’encariment dels preus de les matèries primeres. Ara, si el procés avança segons el previst, les obres es podrien posar en marxa a finals del 2022 i s’enllestirien al 2023

El solar del futur casal / Alberto Tallón

L’Ajuntament de Terrassa inicia el nou procés de licitació de les obres del nou casal de barri del Roc Blanc, un projecte que es va aprovar inicialment al juliol del 2021 i es va adjudicar a finals de desembre del 2021, però que va quedar paralitzat per l’encariment del preu de les matèries primeres i la renúncia de l’empresa adjudicatària a executar l’obra.

El passat mes de gener es va procedir a realitzar una actualització de preus per poder tornar a licitar les obres del projecte. Ara, si el procès avança segons el previst, les obres es podrien posar en marxa a finals del 2022 i s’enllestirien al 2023.

El projecte va néixer a iniciativa del veïnat del barri i està està contemplat dins del Programa de Govern per al mandat 2019-2023. El nou equipament es situarà en el solar existent entre els carrers de Palet i Barba i de Rafael de Campalans.

Dues obres públiques aturades per l’encariment dels materials

Segons assenyala l’Ajuntament, l’edifici del nou Casal de barri del Roc Blanc s’ha dissenyat amb criteris exigents de sostenibilitat, eficiència i estalvi energètic, tant pel que fa al consum d’energia i recursos en el seu funcionament i emissions de CO2, com en els materials emprats per a la seva construcció. A més, l’edifici s’ha pensat de manera global tenint en compte des de l’inici els seus usos i manteniment al llarg dels anys.

“El casal era un projecte prioritari per a l’equip de govern però per causes sobrevingudes han alterat el calendari de construcció. Lluny de desistir, però, la prioritat municipal sempre ha estat poder tirar endavant el casal i ara tornem a engegar un projecte que és fruït de la participació de la ciutadania i que respon a una demanda veïnal de fa molts anys”, assegura l’aclalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Un edifici multifuncional

L’edifici del nou Casal de barri del Roc Blanc disposarà d’espais multifuncionals com tres sales taller que poden funcionar per separat o combinades entre elles, una d’elles amb equipament de cuina i totes amb accés directe al pati enjardinat; una sala relacional per a la gent gran amb accés al pati enjardinat; una sala de reunions que es pot convertir en dues de més petites; un espai central de relació de l’edifici del casal, que pot funcionar com un espai de trobada, per realitzar exposicions, etc; una sala polivalent en un edifici annex, amb connexió pel pati enjardinat que disposa de vestidors i serveis propis; i un espai lliure en la parcel·la enjardinada, a peu de sales i unes grades.

Des del Consistori destaquen que el projecte també s’ha elaborat seguint criteris d’accessibilitat universal en tots els espais. D’altra banda, el casal disposarà de cambres higièniques adaptades i un canviador per a nadons.

També s’han tingut en compte altres aspectes que influeixen en la salut, com l’ús de pintures o materials amb una baixa composició de components orgànics volàtils. “S’han planificat les construccions amb materials orgànics, s’ha prioritzat l’ús i el control de la llum solar i d’altres aspectes que garanteixen el benestar per als usuaris”, diu l’Ajuntament en una nota.

L’accés principal al nou equipament s’efectuarà des del carrer de Rafael de Campalans. Aquest vial, en el tram contigu al futur casal, és actualment un espai de prioritat per a vianants. A més, amb les inversions dels fons europeus Next Generation pel proper 2023, aquest espai es potenciarà amb actuacions tàctiques i de jardineria. El carrer de Rafael de Campalans esdevindrà així un eix cívic important al barri, unint els equipaments de l’Institut Les Aimerigues, l’Escola Ponent, el nou casal del barri i la zona verda central del Roc Blanc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top