Publicitat
Jordi Ballart alcalde de Terrassa Nebridi Aróztegui (21)
Terrassa

Ballart serà divendres candidat a alcalde de Terrassa

Tot per Terrassa fa primàries aquesta setmana

Jordi Ballart, alcalde i candidat de Tot per Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Existien pocs dubtes, però els pocs que hi havia quedaran dissipats en breu. Tot per Terrassa (TxT), la formació política que governa la ciutat al costat d’Esquerra Republicana de Catalunya, acabarà aquest divendres el procés de primàries internes per elegir al seu candidat a l’alcaldia. I, per descomptat, tot apunta que l’elegit serà Jordi Ballart, l’alcalde.

El partit ha anunciat aquest dijous que divendres estarà en disposició de compartir l’anunci: Ballart serà oficialment el cap de llista de la formació que lidera i que va guanyar les eleccions municipals de maig del 2019. I que aspira a guanyar les pròximes, a celebrar l’any que ve.

Tot per Terrassa va començar dilluns passat un procés d’emissió de vot telemàtic que acabarà avui. Divendres, el procediment de ratificació clourà amb una jornada de votació presencial en la seu del partit, al carrer de Galileu. Unes hores abans, però, la candidatura estarà pràcticament avalada.

Municipalisme

La condició d’alcaldable de Ballart pel partit que va fundar uns mesos abans de les eleccions del 2019 s’albirava diàfana, subjecta a poques controvèrsies. El lideratge de l’alcalde és inqüestionable, però, curiosament, Tot per Terrassa serà l’última força política amb presència en el ple a anunciar al seu candidat a l’alcaldia en els comicis del 2023.

Jordi Ballart alcalde de Terrassa Nebridi Aróztegui (19)

Jordi Ballart repetirà com a cap de llista a les eleccions del 2023 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ballart és el president del partit, una formació “de vocació municipalista” que es defineix com a força “d’esquerra progressista, amb un projecte transversal, plural, inclusiu i obert”. Ballart (Terrassa, 1980) va ser alcalde socialista durant cinc anys, fins el 2 de novembre del 2017, quan va deixar el càrrec i el PSC per desavinences relacionades, sobretot, per les pressions internes que denunciava haver rebut per la seva decisió de municipalizar el subministrament d’aigua.

Un any després de la seva dimissió va formar la seva pròpia candidatura municipalista que, contra tot pronòstic, va guanyar les eleccions del 2019. Va ser la primera força en vots en 28 dels 34 barris.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ballart serà divendres candidat a alcalde de Terrassa
To Top