Publicitat
Terrassa

Terrassa i Manresa fan front comú en matèria d’infraestructures

Els alcaldes de les dues ciutats acorden reivindicar conjuntament la millora de l’R4 de Rodalies. Reclamen també un nou model tarifari a la C-16 i acorden reimpulsar l’eix europeu E9

Terrassa i Manresa uneixen esforços en infraestructures i mobilitats. Els alcaldes de les dues ciutats, Jordi Ballart i Marc Aloy, han acordat aquest dimecres en una trobada a Terrassa liderar conjuntament la reivindicació per a la millora de la línia de Rodalies R4 i reimpulsar l’eix europeu E9.

Pel que fa a l’R4, els alcaldes consideren que cal que s’hi aposti “de manera clara després de molts anys de desinversió”. Els primers edils de Terrassa i Manresa recorden que aquesta línia és utilitzada per milers de ciutadans diàriament. Sostenen que és “imprescindible” fer realitat la reivindicació històrica d’un increment de la velocitat, i una millora de les freqüències i la qualitat de servei, per tal que sigui una veritable alternativa al transport privat. Defensen que en un context d’emergència climàtica i de saturació de les autopistes, la millor manera de combatre aquesta situació és fent una aposta clara pel transport ferroviari, especialment Rodalies.

Ballart i Aloy també han coincidit en fer front comú per reclamar un nou model tarifari a la C-16, “més racional i adaptat a les necessitats del territori”, amb l’objectiu de millorar la mobilitat de la població i equiparar aquesta via de comunicació a la resta de carreteres i autopistes que han estat alliberades de peatges recentment.

A la trobada, a la qual també ha assistit el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert Agut, s’ha acordat també que totes dues ciutats puguin liderar la recuperació i impuls de l’eix de l’E9, la ruta transeuropea que uneixi Barcelona, Terrassa, Manresa, Berga, Puigcerdà, Foix, Pamiers i Tolosa. Els alcaldes de Terrassa i Manresa consideren que aquesta infraestructura viària, actualment amb un tram abandonat entre Tarascon i Puigcerdà, representaria una nova connexió entre Catalunya i Europa, que complementés i descongestionés l’autopista costanera AP-7, E-15 (Barcelona – La Jonquera – Lió).

Els alcaldes de les dues ciutats opinen que el propi teixit productiu tant de Terrassa com de Manresa, amb importants sinergies industrials i del camp del coneixement, poden contribuir al reforç d’aquesta reivindicació i que finalment es pugui dur a terme. Tant és així, que s’ha previst convocar a les alcaldies dels diferents municipis de l’eix, per unir esforços amb aquest objectiu. Segons ells, l’impuls d’aquest eix europeu podria generar noves i importants oportunitats al conjunt de municipis de l’interior del país i el Pirineu.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart Pastor, “és important per a la ciutat poder establir vincles estables amb ciutats referents, com és el cas de Manresa, per treballar plegats en la projecció i consolidació del territori més enllà de la zona metropolitana”. Segons Ballart, “som ciutats que compartim voluntats i projectes per oferir millor qualitat de vida per a la seva població. En aquest sentit, la millora de les infraestructures i els serveis de mobilitat, són claus per assolir aquests objectius en els que volem unir esforços”, diu.

Al seu torn, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, considera que “és important que ciutats properes però que històricament han tingut poca relació es puguin trobar i unir esforços pel bé del territori i la seva gent”. Aloy creu que la trobada d’aquest dimecres “amb la tercera ciutat de Catalunya en població, ens obre un nou horitzó de millores i projectes compartits, més enllà de la Catalunya Central, en temes tant cabdals com la mobilitat i les infraestructures”.

La d’aquest dimecres ha estat la primera trobada entre totes dues ciutats que ha de continuar amb un nou espai de treball compartit per continuar explorant projectes comuns per ambdues ciutats. Els alcaldes s’han emplaçat passat l’estiu per a una nova reunió.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top