Publicitat
Terrassa

On pots veure les llàgrimes de Sant Llorenç a prop de Terrassa?

Et recomanem alguns llocs ben apropet de casa amb poca contaminació lumínica per veure bé la pluja d’estels d’aquest 12 d’agost

Les populars llàgrimes de Sant Llorenç, o les també anomenades pluges d’estels de Perseids, formen part d’un fenomen astronòmic que fascina cada any a milions d’espectadors d’arreu del món i sempre cauen cap a aquestes dates, entre el 10 i el 13 d’agost. Les esteles il·luminades i brillants que veiem travessar el cel (i a les quals és tradició demanar un desig) són restes de partícules del cometa 109P/Swift-Tutte, que cauen en forma de pols i sorra a la Terra. Quan el nostre planeta travessa l’òrbita del cometa, les partícules de pols es cremen en xocar amb les capes de l’atmosfera i s’originen les esteles ben visibles en la foscor de la nit.

Enguany, es prediu que el millor moment per veure la pluja d’estels serà la nit del 12 al 13 d’agost i coincidirà amb una lluna quasi plena, fet que pot dificultar-ne la visibilitat. Tot i així no s’ha de perdre mai l’esperança. Saps quins llocs (i ben a prop de casa teva) poden ser els idonis per gaudir-les perquè compten amb menys contaminació lumínica que a plena ciutat? Te’n recomanem uns quants, i esperem que tinguis sort!

-La Mola. La nostra muntanya estimada, que tants terrassencs han pujat i baixat tants cops, a més, és el cim més alt del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 1103 metres d’alçada. Pot ser el lloc ideal per estirar-te amb amics i familiars i gaudir de les esteles mentre tens Terrassa als teus peus.

-Turó del Mont-rodon, a Matadepera. Amb 618 metres d’alçada, el Turó del Mont-rodon és patrimoni cultural i una joia situada entre els municipis de Matadepera i de Castellar del Vallès, de la qual també podem gaudir els terrassencs. No té tanta alçada com la Mola, però pot ser que compti amb menys gent, ja que la vegetació és més densa i no és tan conegut.

-Mirador del Turó del Rector, a Ullastrell. Situat al Carrer Prat de la Riba, 23, a Ullastrell, el Mirador del Turó del Rector no està situat tan lluny del municipi, però tot i així s’allunya de la contaminació lumínica de les ciutats i municipis del voltant i gràcies a la seva alçada compta amb unes vistes increïbles del cel. A la nit, els estels el poblen. Pot ser el lloc ideal per gaudir de les llàgrimes de Sant Llorenç.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
On pots veure les llàgrimes de Sant Llorenç a prop de Terrassa?
To Top