Publicitat
Terrassa

35 ofrenes florals per la Diada de l’11 de setembre a Terrassa

La ciutat ha recuperat l’esperit de celebració de la festa nacional de Catalunya sense restriccions, després de dos anys de pandèmia

La primera ofrena floral ha estat la del Consistori de l'Ajuntament de Terrassa / Lluís Clotet

Terrassa ha recuperat l’esperit d’una Diada de Catalunya amb completa normalitat, deixant enrere les restriccions dels últims dos anys de pandèmia. Aquest diumenge, la plaça Onze de setembre ha pogut tornar-se a emplenar de gent que ha assistit per commemorar la festa nacional de Catalunya, que aporta el nom a la plaça i simbolitza la defensa dels drets i llibertats dels catalans arran de la derrota de Barcelona contra les tropes borbòniques el 1714.

Enguany, 35 ofrenes florals per part de grups polítics i entitats de la ciutat s’han deixat al peu de l’escultura Al vent, de l’artista a Albert Novellón. L’escultura, que simbolitza les quatre barres en moviment i s’eleva cap al cel, ha rebut primerament l’ofrena del Consistori de l’Ajuntament de Terrassa, que teixia l’escut de Terrassa en flors, mentre la bandera catalana situada per commemorar l’especial dia onejava a la plaça.

Seguidament ha estat el torn dels grups polítics, exceptuant Ciutadans i PP, que van declarar la seva absència, i després les associacions veinals i entitats. L’Associació de Veïns de Vallparadís s’ha encarregat un any més de l’organització de l’acte. “Aquesta és una data molt significativa per tots els catalans i catalanes. Celebrem una derrota, però ho fem amb honor i orgull, i homenatgem a tots aquells que van donar la vida davant les tropes de Felip V. Vull recordar especialment els homes i dones que van lluitar des de Terrassa“, ha declarat Josep Pou, president de l’Associació de Veins de Vallparadís.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha agraït l’assistència de tots els presents i ha emfatitzat l’esforç col·lectiu que ha aconseguit lluitar contra la Covid-19 i recuperar la quotidianitat de les celebracions: “Afortunadament, després de dos anys d’actes reduïts a causa de la situació sanitària, ja estem recuperant diversos espais i la normalitat de la vida quotidiana. Hem de posar en valor aquesta recuperació i enfortir l’esperit de lluita. Cal practicar un optimisme sensat i prudent, especialment amb la guerra d’Ucraïna i les conseqüències econòmiques que comporta”, ha expressat.

L’alcalde ha afegit unes paraules respecte el paper de Catalunya i el simbolisme de la Diada: “L’11 de setembre és una Diada compartida entre la societat terrassenca i la catalana, i un moment per centrar la nostra atenció. A la nostra ciutat hi ha punts de vista molt diferents sobre què ha de ser Catalunya en el futur. Són diferències legítimes que dins d’una societat democràtica cal respectar, sense oblidar els impactes de tota mena que els darrers anys han fet trontollar el nostre país”, ha esmentat.

Els egarencs han entonat l‘himne dels segadors, i en acabar oficialment l’acte s’han concentrat per ballar sardanes juntament amb l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits. 

Lluís Clotet

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
35 ofrenes florals per la Diada de l’11 de setembre a Terrassa
To Top