Publicitat
Terrassa

Cs demana a l’Ajuntament que publiqui els projectes lingüístics de les escoles

La formació taronja ho sol·licitarà en el proper ple municipal

Els regidors del grup municipal de Ciutadans / Nebridi Aróztegui

Ciutadans (Cs) demanarà en el proper ple municipal que l’Ajuntament de Terrassa publiqui, a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització, el projecte lingüístic dels centres escolars de Terrassa perquè les famílies en tinguin coneixement

El regidor de Cs a Terrassa, David Aguinaga, creu que aquesta mesura és “imprescindible per a verificar el compliment de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 4 de maig de 2022 que estableix que tots els alumnes catalans hauran de rebre almenys un 25% de la seva docència en castellà i en català”.

El regidor critica el Decret 6/2022 per “bloquejar” l’aplicació de la sentència que imposa un mínim del 25% d’assignatures en espanyol, la qual cosa per al regidor taronja “suposa una clara vulneració dels drets de les famílies catalanes”.

El partit vol que l’Ajuntament de Terrassa rebutgi el Decret del Departament d’Educació i que doni suport a les reivindicacions dels convocants de la manifestació del 18 de setembre de 2022 a favor que la llengua espanyola sigui també vehicular en els centres finançats amb fons públics.

“La inaplicació de la sentència del TSJC ha estat possible gràcies a la deixadesa deliberada del govern del PSOE que es va negar a portar el decret 6/2022 al Constitucional”, opina Aguinaga.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top