Publicitat
riuades
Terrassa

Cicle de conferències a Terrassa sobre la riuada del 62

L’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental-Arxiu Històric organitza el programa, que començarà el 27 de setembre

Una de les imatges més conegudes dels efectes materials de les riuades

L’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental – Arxiu Històric de Terrassa organitza un seguit d’activitats coincidint amb el 60è aniversari de la riuada de 1962. Totes les activitats es duran a terme a la sala d’actes de l’arxiu, al número 268 del carrer de Baldrich.

El títol del cicle és “La riuada del 62. Perspectiva històrica i social d’una catàstrofe al Vallès Occidental”. El 25 de setembre farà seixanta anys de les inundacions, que van causar, només a Terrassa, uns 300 morts. El programa d’activitats comptarà amb quatre conferències que, segons els organitzadors, “reflexionaran sobre temàtiques tan interessants com el paper del moviment veïnal, el paper de la immigració, les conseqüències humanes de la catàstrofe, les víctimes i la utilització mediàtica de la riuada per part del règim”.

El cicle de conferències s’iniciarà el 27 de setembre a les 18.30 hores. Manel Márquez pronunciarà una conferència titulada “Les conseqüències socials de la riuada: el moviment veïnal”. El dia 25 d’octubre, a les 19.00 hores, Martí Marín, professor d’història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona, oferirà una ponència titulada “Suburbialització: immigració al Vallès a la postguerra”.

Exposició

La tercera conferència se celebrarà el 3 de novembre, a les 18.30 h, i anirà a càrrec d’Ana Martínez i Susanna Escalera, de l’Associació de Nens Desapareguts de la Riuada del 1962, sota el títol de “Les víctimes, les altres veus de la riuada del 62”.

I per últim, el 29 de novembre, a la mateixa hora, es tancarà el cicle de conferències amb la intervenció de l’historiador Jaume Parras amb la ponència titulada “25 de setembre del 62: La riuada immoral del franquisme”.

El 29 de novembre, coincidint amb l’última activitat, i sota el comissariat de Jaume Parras, es presentarà una exposició i un catàleg sobre la riuada a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental – Arxiu Històric de Terrassa. L’exposició serà itinerant i s’oferirà a diversos municipis de la comarca). També es presentarà una sèrie de noves activitats didàctiques enfocades per escoles d’educació primària, secundària i batxillerat sobre aquella tragèdia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Cicle de conferències a Terrassa sobre la riuada del 62
To Top