Publicitat
Terrassa

Un taller de transvestisme per a infants

L’activitat vol conscienciar sobre la flexibilitat de gènere i s’emmarca en el festival TNT

L'activitat està conduïda per tres drag-queens

El festival Terrassa Noves Tendències (TNT), que s’inaugurará el dia 28 de setembre, impartirà en el marc de la programació familiar un taller de transvestisme dirigit a famílies amb criatures de 6 a 12 anys amb el que convida a reflexionar sobre la flexibilitat de gènere a través de la interacció amb tres drag-queens. La proposta és de l’artista Sara Manubens i porta per nom “Drag Kids! .

El fet de que el taller estigui adreçat a la canalla ha generat recel entre col·lectius conservadors. Alguns usuaris han criticat la proposta amb comentaris a les xarxes socials de l’Ajuntament de Terrassa, i el grup parlamentari de Vox ha demanat al departament de Cultura que en doni explicacions. També s’hi afegit el grup de Ciutadans, de qui el portaveu Javier González ha manifestat que “un taller que planteja qüestions tant sensibles com la identitat de gènere cal que sigui conduit amb respecte i sobretot amb un altíssim rigor pedagògic”.

Per la seva banda, el consistori dona ple suport a l’activitat, tot defensant la pluralitat i recalcant que el festival TNT es basa a oferir propostes trencadores.

“Drag Kids!’ està programat dins el TNT i hi ha dues sessions. El dia 1 d’octubre es farà al centre cívic President Macià i el dia 2 a la Casa de la Música. La proposta planteja un taller de dues hores on les famílies interactuen amb tres drag-queens en un camerino gegant ple de roba, convertit en un “laberint de colors, pestanyes postisses i purpurina”. L’activitat convida els assistents a preguntar-se “quin cos els agradaria construir” per a ells mateixos. “Tindrem l’oportunitat d’obrir mires i imaginar-nos més enllà del que la societat ens va dir que érem a la casella de sortida”, afegeix el text promocional del taller. Els impulsors de l’activitat garanteixen un ambient de “calidesa, seguretat i cura compartida”.

Ressalten que es tracta de “jugar i introduir el tema de la flexibilitat de gènere des de la plasticitat i el transvestisme”, i d’oferir noves eines als adults per abordar eventuals nous dubtes dels infants sobre la identitat. L’entrada a l’activitat costa 5 euros pels infants, que poden anar acompanyats d’un màxim de dos adults.

24 espectacles

El TNT, coproduït per l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat, celebra enguany la 15a edició entre els dies 28 de setembre i 2 d’octubre. Hi ha programats 24 espectacles, dels que quatre formen part del TNT Kid i estan destinats al públic familiar. A més del taller intergeneracional de travestisme, hi ha dues propostes més participatives a càrrec d’Animal Religion i l’artista Sara San Gregorio; així com un tastet del nou espectacle del col·lectiu Nyamnyam.

Durant la recent presentació del festival, la directora, Marion Betriu, va reivindicar el TNT com a “motor” de la creació. “Seguim incentivant el teixit dels artistes dels nous llenguatges, que sovint es mouen en un terreny on és més difícil que rebin suport, però que alhora són les artistes que configuren l’escena del futur”, va dir.

Opinions de terrassencs

L’Esther, mare de dos nens de 6 i 11 anys, considerat que “és bo que hi hagi tallers sobre el gènere i la seva diversitat pels infants de 6 a 12 perquè a aquesta edat ja poden conèixer aquesta informació. I tenir informació vol dir ser més tolerant amb la diversitat”. La Glòria, mare de dos nens de 8 i 11 anys, pensa que “aquests tallers hi han de ser per créixer en la tolerància i afegeix que no hauria d’haver-hi polèmica perquè no obliguen a ningú”. El Marc, pare de dos nens de 8 i 10 anys, opina que”cal educar i formar en el respecte vers l’altre, sigui l’opció que hagi triat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un taller de transvestisme per a infants
To Top