Publicitat
Terrassa

Comencen els actes de commemoració del 60è aniversari de les riuades

El programa d’actes acabarà a finals de novembre i reuneix més d’una dotzena d’activitats, exposicions i conferències

L’ajuntament i la Comissió Rieres de Terrassa inicien la programació d’actes que commemoraran les riuades que va patir la ciutat l’any 1962. Durant més de dos mesos, es repartiran per tota la ciutat més d’una dotzena d’activitats, conferències i exposicions que recordaran els aiguats. Gran part dels actes, però, es concentren durant aquest cap de setmana, ja que el diumenge 25 serà la data que marcarà la seixantena d’anys des dels fets.

La regidora de Rieres de l’Ajuntament, Jennifer Ramírez, ha presentat la programació juntament amb Mercè Martí, membre de la Comissió Rieres. El consistori ha unit forces amb l’agrupació de veïns terrassencs per planificar i organitzar els actes de record. Per la regidora, el programa ha estat dissenyat “de baix a dalt”, amb un esforç ciutadà “molt important”.

Un itinerari guiat pels espais del Districte 2 que es van veure afectats greument per l’aigua és el punt de partida de les activitats, durant la tarda de divendres. El dissabte es podrà seguir una altra visita guiada, aquesta per la Riera de les Arenes. En aquest cas, els organitzadors compten amb l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) per guiar les explicacions sobre el fenomen.

El diumenge 25 és el dia principal de commemoració de les riuades, quan farà seixanta anys dels fets. A partir de les cinc de la tarda és quan se celebraran actes commemoratius simultanis a tres barris de Terrassa: al barri d’Egara (plaça de la Immaculada), a Poble Nou (plaça de la cultura) i a les Fonts (pont del carrer Mossèn Perramon). Als tres punts es durà a terme una activitat participativa per compartir records i una exposició fotogràfica sobre la riuada. Més tard es faran ofrenes florals i lectures als tres barris, per acabar l’acte amb una “marxa de llum” a les vuit del vespre.

L’ajuntament i la comissió han col·laborat també amb Terrassa Walls per la inauguració d’un mural commemoratiu a la plaça del Tint, que es podrà veure a partir del diumenge a les 13:30 i del que la comissió està “molt orgullosa”, com assegura Mercè Martí.

Més enllà d’aquest cap de setmana, central pel programa d’actes de record, el documental de TV3 “Els nens de la riuada” es podrà tornar a veure al Cinema Catalunya el divendres 7 d’octubre. També s’hi projectaran vídeos testimonials el 21 de novembre. A l’Arxiu Històric de Terrassa s’hi faran diferents conferències relacionades amb les conseqüències socials, polítiques i personals de les inundacions.

La regidora de Rieres ha volgut aprofitar l’aniversari dels fets i l’inici dels actes per reivindicar la tasca de la regidoria de Rieres, que busca “millores constants d’urbanisme, prevenció i seguretat, però sobretot socials”. Denuncia també que l’any 1962 “hi ha errors que no s’haurien d’haver comès mai”, destacant que les riuades van ser “un fenomen natural que va suposar una tragèdia humana evitable“. “Hem de fer costat als qui ho van patir, en la memòria i el dolor”, és l’objectiu principal de la programació per a Ramírez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Comencen els actes de commemoració del 60è aniversari de les riuades
To Top