Publicitat
Terrassa

Minyons descarrega el 3 de 9 amb folre a la Mercè

La colla malva va executar la construcció més complexa a Barcelona

El 3 de 9 de Minyons, diumenge a la plaça de Sant Jaume

La plaça de Sant Jaume de Barcelona va tornar a viure diumenge al migdia l’emoció dels castells de 9 pisos per les festes de la Mercè. Els Minyons de Terrassa van dur a terme una gran actuació, amb el pilar de 4 caminat, el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8, el 4 de 8 i 3 pilars de 5.

Després de dos anys de covid en els quals no s’havia celebrat la diada castellera històrica (la de les colles convidades), la capital catalana va recuperar la cita encapçalada pels Castellers de Barcelona, que van compartir cartell amb els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls. Malves i vallencs han liderat la jornada descarregant el 3 i el 4 folrats, respectivament. Al seu torn, els vermells barcelonins han completat la clàssica de 8 en una jornada que ha atret milers d’espectadors. Tot i que la diada estava amenaçada per la pluja, finalment va lluïr el sol.

Mionyons va executar un 3 de 9 a Barcelona

Els amfitrions van obrir plaça a tocar d’un quart d’una descarregant el 3 de 8 amb solidesa. Al seu torn, els Minyons de Terrassa van pujar un esglaó més i han assolit el 3 de 9 amb folre, que durant la seva descarregada ha desfermat l’eufòria dels milers d’espectadors que omplien la plaça de Sant Jaume. En una primera ronda molt ràpida, la Joves va descarregar el 5 de 8, sent la quinzena vegada que ho han fet aquesta temporada.
En segona ronda, els Castellers de Barcelona van descarregar sense dificultats el 4 de 8, també conegut com a “carro gros”, mentre que els Minyons van completar el 5 de 8 molt aclamats pel públic. Per la seva part, la Joves va coronar el 3 de 9 amb folre, que va descarregar amb dificultats entre l’encoratjament dels espectadors de la plaça, bona part d’ells mòbils en mà.

Ja en tercera i última ronda, la colla local va assolir la torre de 7, completant així el triplet casteller conegut com a ‘clàssica de 8’. Més lent va ser el torn dels Minyons, ja que els malves van desmuntar dues vegades el peu del 4 de 8. Al tercer intent el van tirar endavant i el van descarregar sense dificultats.

Per últim, la Joves va apostar pel 4 de 9 folrat. Després d’un peu desmuntat i d’un intent també desmuntat quan dosos eren a punt d’arribar al capdamunt de la construcció, van aconseguir completar-lo a la tercera. La colla ha patit especialment en el moment de descarregar-lo, fet que va provocar una forta ovació a plaça.

En ronda de pilars, a tocar de les dues hores i mitja de diada, les colles van lluir construccions de 5 amb un vano dels Castellers de Barcelona, tres espadats dels Minyons i un pilar de la Joves.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top