Publicitat
Presentació llibre deportat
Terrassa

Un llibre editat a Terrassa recorda un deportat

Presentació de “La casa del silenci” a LaFACT

Moment de la presentació de l'obra / LLUÍS CLOTET

“La casa del silenci” no és sols un llibre. És un homenatge i un reconeixement, i un tros de vivències plasmat en 136 pàgines. “La casa del silenci” és l’obra que ha escrit Amàlia Prat-Albareda per explicar la història del seu pare, Pere Prat, un terrassenc deportat al camp nazi de Mauthausen, i de la seva mare, Teresa Albareda. L’autora ha presentat el llibre aquest dimecres a LaFACT.

L’entitat de Terrassa Fundació Torre del Palau ha editat aquest volum en el qual Prat-Albareda desgrana la vida del pare (Terrassa, 1904-Valls d’Andorra, 1959). En Pere, sindicalista destacat, amic de llibertaris, enllaç entre patronal i treballadors, va sortir de casa seva, al carrer del Pla de l’Ametllera, en els anys de convulsions de la Guerra Civil.

Va deixar aquí la seva família, però la seguiria recordant en cartes amoroses. Exiliat, deportat, va recuperar la llibertat el maig de 1945. No podia tornar a Terrassa i va marxar a Andorra, on va refer la seva vida al costat de la Teresa. La parella va tenir dues filles. Una d’elles, l’Amàlia, ha omplert 136 pàgines de memòria.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un llibre editat a Terrassa recorda un deportat
To Top