Publicitat
Reunió escoles bressol amb la síndica de terrassa Alberto Tallón (2)
Terrassa

Ofensiva de Cs de Terrassa contra les “mares de dia” il·legals

El partit taronja demana la presentació de denúncies a la Fiscalia

Intervenció de la síndica, Isabel Marquès, durant l'acte de les escoles a la Masia Freixa / ALBERTO TALLÓN

El grup municipal de Ciutadans (Cs) de Terrassa vol que l’Ajuntament denunciï directament a la Fiscalia les “mares de dia” que actuïn al marge de la llei a la ciutat.

Ciutadans ja va portar a ple una proposta que va ser aprovada el març del 2021 i, recentment, ha demanat al Parlament de Catalunya que el Govern procedeixi a tancar immediatament els centres egarencs on s’hagin detectat irregularitats. Ara, amb la polèmica renovada després de la denúncia pública de les escoles bressol privades sobre la “inacció” del govern municipal, el partit taronja ha ha fet pública una nova ofensiva contra els establiments “que actuin al marge de la llei”.

El regidor David Aguinaga es mostra favorable a “donar suport des de l’Ajuntament a les escoles bressol privades” i a combatre les “mares de dia” i centres similars “que operen en un llimb legal”.

“Proposem que l’Ajuntament actuï d’ofici davant la Fiscalia per tal de denunciar els establiments que ofereixin serveis d’atenció a infants i lactants de forma deslleial, incomplint la normativa que han de seguir les llars bressols públiques i privades de Terrassa”, ha declarat Aguinaga.

Compliment

Ciutadans també ha demanat donar compliment a les instruccions del Departament d’Educació per tal de fer les actuacions de la seva competència en relació alls centres no autoritzats a Terrassa. Fa gairebé dos anys que la Generalitat va instar el tancament d’un dels establiments per greus irregularitats.

Les escoles privades van fer un acte públic de denúncia el 2 de novembre / ALBERTO TALLÓN

Aguinaga exposa que “al llarg de 2020 van tancar 5 escoles bressol privades a causa de l’impacte organitzatiu derivat de les mesures sanitàries decretades per l’administració per la pandèmia” alhora que “hi ha hagut un augment significatiu dels establiments que porten a terme un servei que es presenta com un entre mig entre la llar bressol i el cangur individualitzat i que s’autodenomina com ‘mare de dia’”.

Denúncies

El regidor taronja ha denunciat que “aquests centres, simplement, no volen regir-se per la normativa que afecta les llars bressol públiques i privades, però porten a terme un servei que entra en competència directa amb elles”.

“Calen accions contundents perquè aquestes denúncies no acabin en via morta. Encara que l’educació de 0-3 anys no sigui obligatòria, no és de rebut que un centre faci la competència a un negoci privat en condicions de deslleialtat manifesta. I encara més quan el negoci està basat en l’atenció a la infància”, ha sentenciat el regidor.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ofensiva de Cs de Terrassa contra les “mares de dia” il·legals
To Top