Publicitat
Terrassa

Creen un nou laboratori d’innovació digital a la UPC de Terrassa

Estudiants del CITM col·laboraran amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural per crear projectes de divulgació de l’arxiu Giravolt, un nou projecte de digitalització 3D del patrimoni cultural català

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb seu a Terrassa, i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) del Departament de Cultura, han posat en marxa Giravolt Crea Lab, un laboratori d’innovació digital del patrimoni.

S’anomena Giravolt Crea Lab i busca incorporar les noves mirades i la creativitat de l’estudiantat a projectes d’interpretació del patrimoni cultural que derivin en iniciatives digitals innovadores pensades per a les noves generacions, a través de noves finestres i plataformes digitals com la realitat virtual.

El laboratori consta de dues fases. En la primera, que ha començat aquesta setmana, s’està duent a terme una hackató d’idees de creativitat digital, oberta a tot l’estudiantat del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM). Mitjançant mentories amb participació de professorat del CITM i personal tècnic de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, es desenvolupen processos de pensament creatiu per crear projectes de divulgació de l’arxiu Giravolt, un nou projecte de digitalització 3D del patrimoni cultural català impulsat per la Generalitat de Catalunya. Entre les propostes de disseny de productes digitals que resultin d’aquesta hackató, l’ACPC n’escollirà una per desenvolupar en una segona fase com a prototipus funcional que pugui presentar-se en alguna localització real del patrimoni català.

És la primera vegada que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural posa en marxa un laboratori d’innovació amb un centre universitari per desenvolupar idees de divulgació del seu arxiu. Aquest tipus d’experiències s’emmarquen en l’impuls del CITM de la UPC per fomentar processos i projectes de transferència i innovació cultural en el sector de les indústries creatives digitals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top