Publicitat
Policia Mossos d'Esquadra a terrassa Diari de Terrassa (28)
Terrassa

Desarticulada una banda de lladres que actuava a Terrassa

El grup criminal es traslladava des de Madrid

Operatiu dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil de Madrid han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses i comerços de tot Espanya, alguns (almenys un) perpetrats a Terrassa. Sis persones han estat detingudes. Entre tots els investigats acumulen més de 250 antecedents.

L’operació l’han dut a terme Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de l’Àrea Central d’Investigació de Patrimoni, conjuntament amb el Grupo de Delincuencia Organizada de la Unidad Orgánica de Policía Judicial de la Guardia Civil de Madrid. La investigació estava dirigida pel jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona i, segons la policia, ha permès desarticular un dels grups més actius i professionals d’Espanya en aquest àmbit.

La investigació es va iniciar arran de cinc robatoris amb força al darrere els quals presumptament hi estaria implicat el grup investigat. Els assalts van tenir lloc entre el 20 i el 28 de gener a les localitats de Barcelona, Sabadell, Cornellà i Terrassa, a través del mètode conegut com a encastament: dos caixers de Bitcoins, un estanc, una empresa de material electrònic i una botiga de luxe del centre de Barcelona. Segons fonts properes  a la investigació, a Terrassa va ser perpetrat el 28 de gener un assalt en un caixer de Bitcoins.

Els investigadors d’ambdós cossos policials estimen que el perjudici econòmic total generat és de 850.000 euros: 700.000 euros s’emmarquen en pèrdues i robatori de material dels cinc primers fets al mes de gener, mentre que els 150.000 euros restants es corresponen amb béns i vehicles sostrets.

Multireincidents

El grup operava amb una gran mobilitat i itinerància. Actuava en diferents punts del territori, a empreses o establiments mitjançant la tipologia de l’encastament. L’alta mobilitat tenia l’objectiu de dificultar la investigació policial i la seva identificació per part de qualsevol cos policial. Per dur a terme els robatoris sostreien vehicles d’alta gamma que feien servir per perpetrar l’encastament, per a les aproximacions i les fugides.

El modus operandi consistia en sostreure vehicles i sortir de la Comunitat de Madrid per cometre robatoris amb força a empreses o establiments. Un cop disposaven del botí, fugien a gran velocitat i creuaven diverses províncies fins a arribar a Madrid. Durant el trajecte de fugida o l’endemà venien els objectes sostrets als receptadors. Els lladres podien cometre diversos robatoris en diferents províncies en una sola nit.

Tres membres de la banda en plena acció / MOSSOS

Els objectius dels robatoris eren establiments i empreses d’objectes d’alt valor econòmic i fàcil sortida als mercats il·lícits, com ara roba i accessoris de luxe, tecnologia, telefonia o tabacs.

Els integrants del grup acumulen un alt nombre d’antecedents policials. Aquesta experiència els permet ser altament efectius en els seus robatoris i perfeccionar la seva manera d’actuar per evitar que la policia els pugui identificar.

Investigació conjunta

Un cop identificat el grup criminal i davant de la gran mobilitat i l’elevada activitat delictiva, els mossos van crear un Equip Conjunt d’Investigació (ECI) amb un grup de la Policia Judicial de la Guardia Civil de Madrid.

Els membres del grup investigat són multireincidents i especialitzats a cometre aquest tipus de robatoris i tenien residència habitual a diferents ciutats de la Comunitat de Madrid i a localitats de Toledo. L’equip conjunt va dur a terme un pla d’acció per tal de localitzar, ubicar i detenir els investigats.

Operatiu

El 14 de novembre es va dur a terme la fase d’explotació del cas amb nou entrades i escorcolls a les províncies de Madrid i Toledo i es van detenir sis de les vuit persones investigades. Tres dels lladres van ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

Els lladres es desplaçaven en vehicles d’alta gamma robats / MOSSOS

Es van recuperar al voltant d’11.000 euros, eines utilitzades per aquests tipus de grups per sostreure vehicles, claus de vehicles, objectes provinents de robatoris i peces de roba utilitzada pels presumptes autors en diversos robatoris. Un dels integrants de la banda exercia les funcions de receptador des de Madrid: adquiria el material sostret, en aquest cas principalment tabac, per després revendre’l a terceres persones.

Els investigadors han aconseguit indicis per atribuir al grup criminal setze fets en diferents punts d’Espanya, dels quals onze robatoris i furts d’ús de vehicles d’alta gamma i els altres cinc, robatoris amb força a d’altres establiments.

Els investigadors d’ambdós cossos han estimat que el perjudici econòmic total generat, tant als establiments comercials com als concessionaris i particulars en relació amb les sostraccions de vehicles, és de 850.000 euros. D’aquesta quantitat, 700.000 euros estan vinculats a pèrdues i robatori de material dels cinc primers fets al mes de gener. La resta, 150.000 euros, es correspon amb béns i vehicles sostrets en els fets posteriors.

235 antecedents

Els membres del grup desmantellat acumulen un total de 235 antecedents, principalment per delictes contra el patrimoni.

Els investigadors continuen treballant per poder acreditar més fets al grup delictiu desarticulat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Desarticulada una banda de lladres que actuava a Terrassa
To Top