Publicitat
Terrassa

Educació millora l’eficiència energètica en quatre centres educatius de Terrassa

Les obres beneficiaran els centres Enxaneta, Lanaspa, Can Jofresa i Torre del Palau

Alumnes a l'escola Lanaspa, un dels centres que serà objecte d'obres

El departament d’Educació destinarà 8,5 milions d’euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic de 22 centres educatius del Vallès Occidental, entre els quals n’hi ha quatre de Terrassa: les escoles Enxaneta i Lanaspa i els instituts Can Jofresa i Torre del Palau. El projecte comprèn actuacions finançades amb fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica i que han de permetre millorar les infraestructures de serveis a la ciutadania, com ho són els edificis escolars.

Les intervencions previstes van encaminades a l’aïllament dels edificis per combatre la calor i el fred i la substitució de calefaccions. L’impuls dels fons europeus permetrà actuar de cop en 294 centres de Catalunya i dur a terme en un any el que a través de les inversions ordinàries del departament s’ha dut a terme en un termini de 7 anys anteriors per aquest concepte. Totes les actuacions s’emmarquen en el Pla director d’infraestructures educatives.

Les obres que es duran a terme amb aquesta inversió inclouen un seguit d’actuacions amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l’alumnat. Així, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici –s’inclourien la façana, les finestres, les portes o el sostre de l’edifici, entre d’altres-. Un bon aïllament dels edificis millora l’eficiència energètica d’escoles i instituts i redueix les despeses per fugues de temperatura i en millora el confort.Al mateix temps, les obres permetran substituir calefaccions actuals per d’altres més eficients energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres.

L’objectiu final de totes aquestes millores és aconseguir que els edificis propietat del departament d’Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica. Els 8,5 milions d’euros d’inversió als serveis territorials Vallès Occidental amb els fons europeus permetran dur a terme actuacions en 22 centres: en 7 centres se substituiran les calefaccions i en 15 es millorarà els envolupants.

A tota Catalunya es destinaran 102 milions d’euros per obres en un total de 294 centres educatius. El Departament ja duu a terme anualment aquestes millores, però la inversió finançada amb els Fons Europeus permetrà fer en un any el què a través de les inversions ordinàries del Departament s’ha dut a terme en els 7 anys anteriors per aquest concepte.

El detall dels centres segons el tipus d’obres i segons la inversió econòmica al Vallès Occidental és el següent:

Municipi Centre educatiu Import total Actuació
Badia del Vallès Escola La Jota 269.623 Envolupant
Badia del Vallès Escola La Sardana 209.922 Envolupant
Badia del Vallès Institut Federica Montseny 619.375 Envolupant
Cerdanyola del Vallès Escola Bellaterra 517.787 Envolupant
Cerdanyola del Vallès Institut Forat del Vent 467.409 Envolupant
Cerdanyola del Vallès Institut Jaume Mimó 518.150 Envolupant
Montcada i Reixac Institut Montserrat Miró i Vilà 415.845 Envolupant
Ripollet Institut Lluís Companys 519.564 Envolupant
Sabadell Institut Joan Oliver 518.211 Envolupant
Sabadell Institut Pau Vila 518.513 Envolupant
Sabadell Institut Vallès 262.584 Envolupant
Terrassa Escola Lanaspa-Giralt 151.742 Envolupant
Terrassa Institut Can Jofresa 518.211 Envolupant
Badia del Vallès Institut Badia del Vallès 232.185 Calefacció
Barberà del Vallès Institut Can Planas 402.220 Calefacció
Castellar del Vallès Institut de Castellar 182.632 Calefacció
Cerdanyola del Vallès Escola Serraparera 513.302 Envolupant
Montcada i Reixac Institut La Ribera 229.725 Calefacció
Rubí Institut Duc de Montblanc 457.977 Calefacció
Sabadell Escola Joaquim Blume 282.714 Calefacció
Terrassa Escola Enxaneta 357.067 Envolupant
Terrassa Institut Torre del Palau 345.817 Calefacció
El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Educació millora l’eficiència energètica en quatre centres educatius de Terrassa
To Top