Publicitat
Terrassa

Detinguts dos lladres de pisos que amagaven eines en barres de pa

Els delinqüents van actuar a Terrassa

Els Mossos van detenir els dos delinqüents in fraganti

Els Mossos d’Esquadra han detingut in fraganti dos homes especialitzats en robatoris amb força a domicilis que van sostreure objectes i diners per valor de 29.000 euros en sis robatoris. Alguns dels robatoris van ser perpetrats a Terrassa. Els lladres, que no tenien antecedents policials, passejaven pel barri com si fossin veïns de la zona i compraven barres de pa on camuflaven les eines necessàries per forçar els domicilis.

A mitjans del mes setembre de 2022 la unitat de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) especialitzada en robatoris amb força a domicilis es va fer càrrec de la investigació d’un robatori a un habitatge a la localitat de Sant Feliu de Llobregat, atenent a l’alt grau d’especialització dels autors.

Fruit de primeres gestions els investigadors van localitzar un vehicle que, quan van succeir els fets, es trobava a la zona i realitzava moviments anòmals. Els agents també van tenir coneixement que deu dies desprès es va produir un robatori en grau de temptativa a un domicili al mateix carrer, però els autors no van poder consumar el robatori perquè havien estat sorpresos per un testimoni i van fugir.

Aquest fet va permetre acotar la possible identitat dels autors. Els usuaris del vehicle eren dues persones que no tenien antecedents policials, tot i que presumptament es desplaçaven per diverses ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de cometre robatoris de les mateixes característiques.

Les barres de pa

Cada matí, entre les 10 i les 13 hores, els investigats es desplaçaven per diferents localitats, com Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, San Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona.

Anaven tapats amb gorres i portant ulleres de sol o ulleres de veure, però sense graduació, per evitar ser reconeguts. Un cop baixaven del vehicle, s’adreçaven a un supermercat proper on compraven una barra de pa. De manera tranquil·la, passejant pel barri com si fossin veïns de la zona, retornaven al vehicle i camuflaven les eines per forçar les portes a l’interior de la barres de pa.

Un cop preparats, continuaven les seves passejades mentre observaven el blocs de pisos a l’espera de trobar-ne un d’òptim per violentar. Un cop seleccionat un domicili, accedien a l’interior dels blocs utilitzant, o bé el mètode de “la relliscada”, o bé, aprofitant la sortida o accés d’algun veí de la finca.

Policia Mossos d'Esquadra a terrassa Diari de Terrassa (19)

Dotació dels Mossos d’Esquadra a Terrassa

Una vegada a l’interior estudiaven els elements de seguretat de les portes i valoraven si eren accessibles o no. Si consideraven que sí, forçaven la porta i mentre un es quedava i regirava el domicili, l’altre tornava al vehicle, agafava una motxilla i tornava altra vegada a l’habitatge. Posteriorment, i després d’assegurar que no hi havia presència policial ni testimonis per la zona, pujava, carregaven la motxilla i abandonaven el lloc ràpidament.

Un cop lluny de la zona on actuaven, i en la mateixa fugida, s’aturaven en algun punt que consideraven segur i feien la selecció dels objectes sostrets. Llençaven tots aquells efectes que els podien relacionar directament amb el robatori, o bé, que consideraven que tindrien poca sortida al mercat negre.

Detenció

Finalment, els investigadors van poder acreditar un total de sis robatoris amb força a les poblacions de Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Sabadell.

El 15 de novembre, en l’últim fet que se’ls atribueix, els dos autors van ser detinguts in fraganti per agents de la Unitat Central de Robatoris amb Força de la DIC, en el marc d’un dispositiu de localització posterior al robatori. A la detenció portaven diferents elements d’ocultació de la cara. Duien també barres de pa on amagar les eines.

Per altra banda, en el transcurs de la investigació, els agents van intervenir un paquet d’enviament internacional realitzat per un dels autors amb més d’un quilogram de cocaïna al seu interior.

Un cop van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, aquest va decretar l’ingrés a presó dels dos detinguts.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Detinguts dos lladres de pisos que amagaven eines en barres de pa
To Top