Publicitat
Terrassa

155 ferits per un xoc entre dos trens de l’R4 a Montcada

Diversos viatgers han resultat contusionats per l’encalç entre dos combois a l’estació de Montcada i Reixac Manresa

/ Twitter @Espectador26

Més de 150 viatgers han resultat contusionats aquest dimecres al matí per l’encalç de dos trens  de Rodalies Renfe a l’estació de Montcada i Reixac Manresa, ha informat la companyia. L’incident ha passat a les 7.50 hores.

Renfe ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Hi ha alteracions a les línies R4, l’R7 i l’R12. S’ha interromput la circulació de trens entre Terrassa i Montcada Bifurcació durant més d’una hora i mitja. Passades les 9.30 hores ha estat restablerta, però per via única.

Segons l’última actualització del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) hi ha 150 persones ferides en estat lleu i 5 en estat menys greu. Tres persones han estat traslladades en estat lleu a diferents centres sanitaris.

A les 07.59 hores el Telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger que viatjava al tren encalçat per avisar de la topada. En total s’han rebut 15 trucades.

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. A l’interior del comboi no hi havia ningú atrapat.

En aquest sinistre, el SEM ha activat 23 unitats terrestres, entre les quals hi ha vehicles de cooperació clínica i operativa, especialitzats en intervenció i suport, i altres específics en logística. Mossos d’Esquadra ha activat 7 dotacions, incloent-hi les de la unitat d’investigació.

El tren afectat ja ha estat totalment evacuat. Protecció Civil ha habilitat el Centre Cívic Jaume Balmes per l’atenció i acollida de persones amb la Creu Roja i la Policia Local de Montcada i Reixac. El Centre de Comandament Avançat s’ha habilitat a la mateixa estació de Montcada-Reixac Manresa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top