Publicitat
Pacte per la coeducació de Terrassa
Terrassa

Un pacte per l’educació lliure de sexisme a Terrassa

Tret de sortida al debat ciutadà per preparar el document

Moment de l'acte de presentació

L’Ajuntament de Terrassa va presentar aquest dimarts a la comunitat educativa el pacte ciutadà per la coeducació, una iniciativa que impulsa “per tal d’implicar tota la ciutat en un seguit d’accions que afavoreixin una educació lliure de sexisme i respectuosa amb la diversitat sexual i de gènere”.

La tinent d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, va exposar la proposta de document marc del pacte, en un acte que marca l’inici del debat ciutadà sobre aquest tema i que ha de desembocar en un pacte de ciutat.

La regidora va recordar durant la presentació que el programa de govern per a aquest mandat recull el compromís d’impulsar un Pacte per la Coeducació a Terrassa: “Aquesta és una de les iniciatives que millor expressen l’aposta d’aquest govern per una ciutat feminista i diversa, compromesa amb els drets humans i les llibertats. És imprescindible incidir sobre l’educació per aconseguir una societat més igualitària i més justa, però ha de ser un esforç de tothom. Per això volem que sigui un pacte de ciutat, i no una mesura unilateral. Només així podrem acabar amb els prejudicis i biaixos masclistes a l’educació”.

Igualtat real d’oportunitats

Segons indica l’Ajuntament, la coeducació es defineix com “l’acció educadora que potencia la igualtat real d’oportunitats i valora indistintament l’experiència, les aptituds i l’aportació social i cultural de dones i homes, en igualtat de drets, sense estereotips sexistes, homofòbics, bifòbics, transfòbics o androcèntrics ni actituds discriminatòries per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere”.

Pacte coeducació Terrasssa

La regidora Teresa Ciurana va presentar la iniciativa a la comunitat educativa

La proposta de document marc ha estat desenvolupada pel Casal de la Dona de Terrassa per encàrrec dels Serveis d’Educació de l’Ajuntament. Com a línies d’acció, el document recull sobretot la formació dels agents educatius. El document apunta també mesures com el desenvolupament de patis escolars coeducatius, afavorint que s’hi puguin desenvolupar tota mena d’activitats no sexistes, o donar més visibilitat a les dones a la Guia d’Activitats Educatives que l’ajuntament ofereix a les escoles.

Fins ara han participat en el projecte quatre grups de treball (bressol, infantil i primària, secundària i lleure) formats per representants de diversos centres educatius, entitats i serveis municipals.

Un grup de treball

El projecte s’emmarca en la filosofia Educació 360, “que reivindica el valor de l’educació fora de les aules, i es nodreix de les dinàmiques participatives del projecte educatiu de ciutat Terrassa
Aprèn”, diu el consistori.

A la sessió d’aquest dimarts es va convidar els assistents a formar part del grup de treball que, en el marc del Terrassa Aprèn, tindrà l’objectiu de concretar les accions presentades en la jornada i redactar el Pacte per la Coeducació de la Ciutat de Terrassa. Aquest grup podrà estar format per persones de la comunitat educativa i per representants del tercer sector, el sector empresarial, els moviments veïnals i entitats diverses

El document resultant s’elevarà al Consell de l’Educació de Terrassa i, posteriorment, s’oferirà a tota la ciutat “per tal de recollir i aconseguir les adhesions d’entitats i institucions relacionades de manera directa o indirecta amb l’àmbit de l’educació”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un pacte per l’educació lliure de sexisme a Terrassa
To Top