Publicitat
Comarca

Cristian ja té transport per anar a Fupar

Cristian Martínez, el jove de 21 anys de Rellinars amb síndrome de Down a qui el Consell Comarcal negava el seu servei de transport per desplaçar-se fins a Fupar, a Terrassa, podrà disposar d’ell des d’avui mateix, segons va confirmar la institució ahir en un comunicat. Fins al curs passat, el jove gaudia d’aquest servei de transport escolar especial per anar a l’escola d’educació especial Fàtima, també a Terrassa, però aquest any se li denegava perquè ja ha finalitzat el seu període d’escolarització.

La resolució del Consell Comarcal a favor de la seva petició va arribar ahir, només 24 hores després que el pare de Cristian, Eusebio Martínez, muntés dilluns al matí una escena poc agradable al lloc del municipi on s’atura el vehicle adaptat de l’organisme, pujant al seu fill a l’interior i negant-se a baixar-lo fins que se li donés una solució, tal com recollia Diari de Terrassa en la seva edició d’ahir. Es dóna la circumstància que el vehicle adaptat es desplaça cada dia a Rellinars per recollir a un altre jove amb autisme que va a Fàtima, passant per la mateixa porta de la casa on viu Cristian.

El Consell Comarcal dona a entendre en el seu comunicat que si fins avui Cristian no ha disposat de transport -va començar a anar a Fupar el passat 12 de setembre- és per culpa del departament d’Educació de la Generalitat, al qual acusa d'”inacció” davant les demandes de la família de Cristian.

Al respecte, diu en la nota que “des de la família i l’Ajuntament de Rellinars s’ha sol·licitat i reclamat als Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, que és qui finança aquest servei de transport, que es pronunciï sobre si el jove pot, excepcionalment, seguir fent ús de la línia de transport escolar especial que passa pel municipi, ja que recull un altre usuari”. I afegeix: “Davant la manca de resposta dels Serveis Territorials d’Educació, que a dia 1 d’octubre de 2019 encara no han atès la sol·licitud, el Consell Comarcal ha pres la iniciativa per poder garantir la mobilitat del jove”.

Explica el Consell Comarcal en la nota que “els Serveis Socials comarcals estan fent un seguiment d’aquesta família des de fa mesos i han emès un informe favorable a què aquesta persona (Cristian) pugui seguir utilitzant el transport, tot i haver acabat el seu període d’escolarització”.

Ajustar horaris
I conclou que “el Consell Comarcal ha treballat i treballa de la mà de l’Ajuntament de Rellinars per poder fer possible aquest servei, i la família del jove n’és coneixedora. Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal s’ha acompanyat la família en aquesta qüestió”.

En qualsevol cas, no ha estat fins que el pare de Cristian s’ha plantat que l’organisme ha pres una decisió sobre aquest cas, resolent a favor d’aquesta família en poc més de 24 hores una demanda que s’arrossegava des de feia mesos.

Eusebio Martínez no donava crèdit ahir als arguments esgrimits per la institució per acabar prestant el servei al seu fill. “No me’ls crec”, va afirmar, i va afegir, fent referència a l’acció que va portar a terme el passat dilluns, quan va pujar al seu fill al vehicle adaptat sense tenir el permís, que “el que no hem pogut solucionar en tants mesos, al final ho hem acabat resolent en només unes poques hores”.

Però el tema no està tancat del tot. Demà, Eusebio i l’alcaldessa de Rellinars, Marta Roquè, es reuneixen amb responsables del Consell Comarcal a la seu de l’organisme per acabar d’ajustar els horaris en què es recull i es deixa a Cristian.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top