Publicitat
Comarca

Quim Torra: “Res ha canviat, sóc diputat i president”

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que “res ha canviat” després de la resolució del Tribunal Suprem i va remarcar que segueix sent diputat del Parlament i president. “Res ha canviat i no farem marxa enrere”, va remarcar Torra, que va subratllar: “Sóc diputat i president de Catalunya perquè així ho va decidir la ciutadania i perquè així ho va votar el Parlament”.

En una compareixença a Girona, on va visitar els estralls de la borrasca Gloria, Torra va reaccionar així a la decisió presa ahir pel Tribunal Suprem de mantenir l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar-li l’acta de diputat autonòmic.

En una breu declaració a la delegació de la Generalitat a Girona, Quim Torra va recordar que el passat 4 de gener el Parlament de Catalunya el va ratificar com a president en un ple extraordinari celebrat després de la decisió de la Junta Electoral Central.

“Sóc diputat i president de Catalunya perquè així ho va decidir la ciutadania i perquè així ho va votar el Parlament, primer a la investidura i ratificant-se després el 4 de gener”, va expressar.

A més, va remarcar que la Mesa que presideix Roger Torrent va ratificar la decisió de ple de no acceptar la inhabilitació de la JEC, pel que va reblar: “Res ha canviat i no farem marxa enrere”.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va opinar ahir que “no hi ha cap oposició des del punt de vista judicial que Torra pugui continuar com a president de la Generalitat”. En declaracions als periodistes, Robles, magistrada de carrera, no va entrar a valorar la decisió del TS de mantenir de moment l’ordre de la JEC de retirar a Torra seva acta, ja que va dir que l’obligació de Govern és respectar les sentències de l’Alt Tribunal, que “respon amb criteris jurídics”.

Però per a Margarita Robles, una cosa és la condició de diputat autonòmic de Quim Torra i una altra la seva condició de president de la Generalitat, que en la seva opinió no es veu afectada per la decisió del Suprem.

“Hem de distingir sempre el que és estrictament judicial, que és la resolució que afecta el fet de ser parlamentari, i el fet de ser president”, quan això últim, va opinar la ministra, no necessàriament va unit a la condició de diputat, cosa que, va afegir, “ha de dir-ho en últim terme al Parlament”.

Es manté la reunió amb Sánchez
Per això, la ministra de Defensa va expressar que aquesta decisió no condiciona la propera reunió entre Torra i el president de Govern, Pedro Sánchez, que es produeix, va indicar, per la seva condició de president de la Generalitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top