Publicitat
Comarca

Mig milió per reparar un talús a La Bòbila malmès pels aiguats

A més de dos milions d’euros puja ja la sangria de diners que s’està gastant l’Ajuntament de Viladecavalls en finançar les nombroses obres d’emergència per fer front als desperfectes causats pels aiguats que ha patit el municipi des del novembre del 2018 fins a les darreres pluges de la passada tardor. Uns diners que han sortit directament del romanent de tresoreria, el qual ha baixat a una velocitat de vertigen.

Precisament és aquest el motiu pel qual l’equip de govern (Treballem Junts per Viladecavalls, PSC i Cs) encara no ha presentat els pressupostos de 2020, perquè “ara la realitat econòmica de l’Ajuntament és una altra i ens hem d’adaptar a ella”, va afirmar ahir l’alcaldessa, Cesca Berenguer. I va revelar que el deute del Consistori se situa en el 18% (molt per sota del sostre permès) i que, per tant, hi ha marge de maniobra. Per això, donat que el romanent ha minvat molt, “buscarem altres vies de finançament” per tirar endavant els projectes del pressupost, va avançar.

Fangs i roques
Una de les últimes actuacions vinculades als desperfectes causats pels aiguats es va iniciar fa uns dies al polígon industrial de La Bòbila. En concret, s’està reformant un talús que va quedar malmès. La factura: més de mig milió d’euros. Aquesta xifra se suma als prop de dos milions que ja ha desembutxacat el Consistori per finançar les múltiples obres d’emergència que s’estan duent a terme arran dels aiguats que ha patit el municipi des del novembre de 2018.

Així, l’aigua acumulada en el talús situat a la part posterior del polígon de La Bòbila va ocasionar una esllavissada de fangs i roques que ha generat diversos desperfectes que afecten la seguretat de les persones i la normalitat de l’activitat empresarial de la zona.

Aquest fet ha afectat l’estabilitat de l’estructura del talús, a més de generar un esvoranc que ha deixat debilitada la línia elèctrica de mitja tensió que alimenta el polígon. També es va detectar un drenatge malmès, i diversos trams de la tanca que delimita el camí del desnivell del talús han desaparegut amb l’esllavissada.

L’Ajuntament ja ha iniciat les obres d’emergència, que consten de l’esbrossada de la zona per tal de dissenyar una solució al sistema actual de conducció d’aigües; la retirada dels fangs per assecar, previ al transport a l’abocador; la construcció d’un mur d’aproximadament 85 metres; el reencaminament de les aigües cap a ambdós costats del talús; la reparació dels tubs de drenatge; la restitució del camí; l’assegurament de la línia elèctrica i donar sortida a les aigües de les cobertes de les naus afectades.

Aquests treballs es preveu que finalitzin en un termini de tres mesos i suposarà un cost total de 535.532 euros, explica l’Ajuntament en un comunicat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top