Publicitat
Comarca

Autoconsum energètic compartit al barri dels Avets de Rubí

Els veïns i l’Ajuntament impulsen un projecte que permetrà distribuir energia renovable a les llars de la zona

Publicitat

El barri dels Avets se suma al corrent veïnal a favor de l’autoconsum energètic. L’Ajuntament de Rubí treballa amb els veïns del sector un projecte que busca fomentar la producció i repartiment d’energia solar entre les llars de la zona.

La iniciativa té estímuls fiscals pels residents. L’objectiu del projecte és donar eines als veïns per produir i consumir energia fotovoltaica sense la necessitat de fer cap inversió prèvia. Els participants es podran acollir a bonificacions del fins al 50% a l’Impost de Béns Immobles (IBI) i, a banda, estalviaran en el rebut de la llum. En paral·lel, el consum d’energia solar contribuirà a la reducció d’emissions contaminants, recorden des de l’Ajuntament de Rubí.

Aquest mes de setembre s’obre el procés per incorporar ciutadans al projecte. El dia 21 de setembre s’ha convocat una sessió informativa a les 18 hores al local de l’Associació de Veïns dels Avets, una sessió que es repetirà el 6 d’octubre.

A la trobada es difondran els detalls del projecte i els veïns podran resoldre els dubtes. Tots ells rebran una citació de les convocatòries a casa.

“Les iniciatives col·lectives multipliquen les possibilitats d’autoconsum -comenta Andrés Medrano Muñoz, regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal -. Amb el barri dels Avets obrim un camí a recórrer a altres barris de la ciutat i situem de nou Rubí al capdavant de les iniciatives pioneres de la transició energètica”.

Aquestes trobades permetran conèixer el potencial del barri com a productor d’energia solar i el dels seus veïns per formar part de la xarxa de producció i consum.

Publicitat
Autoconsum energètic compartit al barri dels Avets de Rubí
To Top