Publicitat
Comarca

Sant Cugat tindrà quatre nous mercats de pagès

Se celebraran des d’ara i fins a finals d’any als districtes del Centre Oest, Centre Est, Mira-sol i les Planes. Es tracta d’una iniciativa sorgida dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament assegura que la població vol fer un consum saludable, responsable i sostenible
Publicitat

Sant Cugat del Vallès tindrà els propers mesos quatre nous mercats de pagès i producte de proximitat. La iniciativa sorgeix dels Pressupostos Participatius 2020-21 als districtes del Centre Oest, Centre Est, Mira-sol i les Planes, i entronca també amb el Pla d’Acció de l’Emergència Climàtica, que aposta per una transició alimentària cap al consum de productes de temporada, ecològics i de proximitat. L’objectiu de la iniciativa és acostar aquests productes als barris i generar nous espais de trobada i de convivència.

El mercat del Centre Oest es farà els dissabtes 18 de setembre, 2 d’octubre, 6 de novembre i 18 de desembre, de 9 a 14 h, a dins del Mercat de Volpelleres, amb la voluntat de donar a conèixer i potenciar l’equipament, una demanda sorgida també dels Pressupostos Participatius. El de les Planes se celebrarà els dissabtes 16 d’octubre, 20 de novembre i 11 de desembre, de 9 a 14 h, a l’Espai Pere Grau. El de Mira-sol començarà el dissabte 16 d’octubre i es farà tots els dissabtes, de 9 a 14h, fins al 18 de desembre, davant del Casal de Mira-sol. I el del Centre Est encara està pendent de concretar.

“Esperem que el nous mercats de pagès esdevinguin un punt de trobada i dinamització als barris, un impuls del comerç de proximitat que ens oferirà una compra amable de productes tradicionals i de qualitat”, manifesta Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Comerç.

Publicitat

Tots ells s’organitzen amb la col·laboració de l’Ateneu Santcugatenc i la Xarxa de Consum Solidari, dues entitats que ja tenen experiència en l’organització i dinamització de mercats similars.

Es tracta de projectes de despesa ordinària dels Pressupostos Participatius que compten amb un pressupost màxim de 5.000 euros cada un a executar durant aquest any 2021. La voluntat de l’Ajuntament i de les entitats organitzadores, però, és que si tenen demanda, puguin tenir continuïtat més enllà dels Pressupostos Participatius.

Publicitat
To Top