Publicitat
Comarca

El Consell Comarcal reclama participar en la planificació de l’FP

Vol garantir l’oferta formativa a la comarca

El Consell Comarcal vol que es millori la planificació de l’oferta formativa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El Consell Comarcal del Vallès Occidental convocarà pròximament la Mesa de la Formació per tal de poder analitzar la situació que s’ha produït aquest inici de curs en relació a la Formació Professional. Milers d’alumnes han quedat fora de la inscripció en graus mitjà i superior per manca de places. A la comarca s’estima que són al voltant de 2.500, ja que es coneix que a Terrassa hi ha 832 sol·licituds per resoldre.

El president comarcal, Ignasi Giménez, ha demanat que es tinguin en compte “les peculiaritats del territori, la demanda formativa i el mapa d’oferta existent per tal de portar a terme una millor planificació a mitjà i llarg termini dels grups, especialitats i oferta al Vallès Occidental per evitar situacions com la que estem vivint aquest inici de curs, amb milers de joves sense saber com afrontar els seus estudis”.

Des del Departament s’indica que s’ha augmentat la ràtio un 10% i s’han obert 13 nous grups a la comarca. També es vol oferir formació a distància a prop de 4.000 alumnes a tot Catalunya.

Segons el Consell Comarcal exemples com el desplegament de la formació dual posa de manifest la necessitat d’implementar noves formes de cooperació, col·laboració i participació públicoprivada.

En el marc del Pla de Reactivació Socioeconòmica està activa la Mesa de la Formació pel Treball en una aposta decidida per impulsar una visió integrada de la formació professional.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Consell Comarcal reclama participar en la planificació de l’FP
To Top