Publicitat
Comarca

Primer tram enllestit del carril bici que connectarà Sant Cugat i Rubí

El nou carril, que va començar a construir-se el 2018 a la rotonda de l’Hipòdrom, ja està actiu. Té l’objectiu de connectar els dos municipis a través de la carretera de Rubí.

Carril bici

Ja ha entrat en funcionament el carril per a bicis i vianants a la rotonda de l’Hipòdrom de Sant Cugat. El nou itinerari comprèn la plaça del Xic, la rotonda de l’Hipòdrom i el carrer Prat de la Riba. S’han completat les obres, represes el passat juliol després d’aturar-se al setembre del 2019 per la fallida de l’empresa adjudicatària, “Tècniques per a la Millora de la Mobilitat”, amb un import destinat de 268.000 euros.

El carril vol afavorir una mobilitat alternativa al vehicle privat i incrementar l’espai urbà per als vianants, ja que fins ara les persones que anaven a peu o en bicicleta havien de creuar les entrades i sortides dels Túnels de Vallvidrera sense cap pas de vianants i amb vehicles passant a velocitats elevades. També s’ha instal·lat un semàfor a demanda a cada extrem de la rotonda, que es posa verd pels vianants que es prem el botó. La inversió ha estat d’uns 180.000 euros.

La construcció d’aquest tram de carril bici és el primer pas del projecte iniciat el 2018 per unir tot el centre de Sant Cugat, l’Anella de Mobilitat Verda, amb Rubí, a través de carrils bici i peatonals. El recorregut comprendrà 2,5 quilòmetres, des de la plaça de Lluís Millet, al nucli urbà, fins al Centre Comercial de Sant Cugat, passant per l’Avinguda Lluís Companys, Rius i Taulet i la carretera de Rubí. Aquest projecte forma part de la xarxa ciclable Bicivia de l’AMB per unir de manera ràpida, sostenible i segura una vintena de municipis metropolitans.

El següent pas serà unir el carril de la rotonda de l’Hipòdrom amb la rotonda del Centre Comercial. En una primera fase, que podria estar enllestida en uns dos anys, s’arribarà fins a l’encreuament de la Boehringer. En la segona, fins al Centre Comercial. El carril bici anirà pel costat esquerra de la carretera de Rubí, en direcció de Sant Cugat a Rubí.

Per altra banda, ja han començat les obres per connectar la plaça del Xic amb el carril bici existent en un tram de Rius i Taulet, que enllaçarà amb l’estació FGC de Sant Cugat. Durant aquests dies el trànsit està tallat entre l’avinguda de Graells i la rotonda del Xic, ja que s’estan eliminant les illetes centrals i es farà un carril bici d’una direcció a cada banda del carrer.

El tinent d’alcaldia d’Economia de l’Ajuntament de Sant Cugat, Pere Soler, ha destacat que l’itinerari trenca “la barrera arquitectònica” que suposava la rotonda i facilita la connexió amb tota l’àrea econòmica al voltant de la carretera de Rubí. Per Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat, es tracta d’una actuació per “seguir incentivant una mobilitat més activa i sostenible i avançar cap a una ciutat on l’ús de la bicicleta sigui predominant”.

Publicitat
Primer tram enllestit del carril bici que connectarà Sant Cugat i Rubí
To Top