Publicitat
Comarca

Sense petards ni fogueres

Els ajuntaments de Matadepera, Viladecavalls i Rellinars prohibeixen encendre focs durant la revetlla de Sant Joan

La firma del conveni entre el Consell Comarcal i la Federació d’ADF del Vallès

Els ajuntaments de Matadepera, Viladecavalls i Rellinars prohibeixen encendre focs d’artifici, fogueres i altres artefactes de cara a la revetlla de Sant Joan. Davant de la situació de risc d’incendi, els tres consistoris han publicat un ban perquè s’extremin les precaucions.

En el ban de l’Ajuntament de Matadepera, la prohibició és clara: pel fet d’estar situat a menys de 500 metres de terreny forestal, es prohibeix al municipi l’encesa de fogueres, el llançament de coets, focs d’artifici i altres artefactes que continguin foc. “Som conscients que això inclou la immensa majoria dels productes pirotècnics”, ha indicat l’alcalde, Nil López, “però hem d’entendre que estem en un període molt difícil pel que fa a la sequera i al risc d’incendis, i hem d’evitar qualsevol risc, per petit que pugui ser”. L’alcalde ha afegit que “de totes maneres hem de tenir en compte que és un dia on tothom celebra la revetlla, que els efectius policials són els que són, i que, per tant, apel·lem al sentit comú i a la responsabilitat dels ciutadans”.

El ban de Viladecavalls del 21 de juny està signat per l’alcaldessa, Cesca Berenguer, i inclou vuit mesures d’obligat compliment a tot el terme. En aquest sentit, està prohibit encendre foc per a qualsevol activitat (crema de rostolls, la nit de la revetlla i apicultura). Tampoc no es permet llançar objectes encesos, ni coets, ni focs d’artifici, ni abocar escombraries que puguin iniciar un foc.

L’Ajuntament de Rellinars ha publicat un escrit per recordar la prohibició de llençar material pirotècnic de qualsevol mena.

Acord amb l’ADF

D’altra banda, el Consell Comarcal i la Federació d’ADF del Vallès Occidental van signar aquest dimecres un acord que preveu una aportació de 10.000 euros. S’ha incrementat en 4.000 euros respecte als convenis anteriors.

L’import complementari es destinarà a manteniment d’equips de videovigilància que s’han instal·lat arran de l’acord entre la Federació d’ADF amb la Fundació Patrimoni Natural.

Les càmeres operen per tal de supervisar les zones de risc d’incendis de vegetació. Aquesta actuació compta amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on s’instal·len les càmeres, ja que els ens locals subministren els serveis d’Internet i corrent perquè els dispositius de videovigilància puguin operar correctament.

A banda d’aquesta despesa extraordinària el conveni preveu actuacions de prevenció activa i passiva i serveix també per a poder mantenir el control de la Federació d’ADF del Vallès Occidental situat a l’antiga caserna de Matadepera.

El president del Consell i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, va alertar que estem davant un estiu molt complicat i que hi haurà moments en els quals pot donar-se la possibilitat d’haver de “mesurar l’entrada de les persones als boscos, sobretot als parcs naturals donat que reduint l’accés humà a la natura podrem garantir una major eficàcia i seguretat en la prevenció dels incendis forestals”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top