Publicitat
Comarca

Àlex Sánchez, el grimpaire més ràpid de les Festes de Sant Sebastià

L’escalador ha tardat 39 segons a pujar el pi amb l’estil clàssic

El Concurs de Grimpades a la Plaça de Cal Baldiró / Lluís Clotet

En un matí presidit pel fred, l’Àlex Sánchez s’ha proclamat campió del Concurs de Grimpaires de les Festes de Sant Sebastià. Ni les gèlides temperatures han pogut frenar a l’escalador que amb 39 segons ha estat capaç d’enfilar-se dalt del pi fins a tocar el pernil, recuperant la tècnica clàssica de grimpar el tronc abraçant-lo.

Un tronc que aquest any ha estat extremadament alt amb una longitud de 23,6 metres d’alçada des de baix de tot fins a la copa. Malgrat que en Pau Montagut, vicepresident de la Germandat de Sant Sebastià ha explicat que perd alguns metres quan es clava al centre de la plaça, l’edició d’enguany compta amb un tronc espectacular: “Quan el plantem, s’ensorra entre 1,5 o 1,8 metres i, per tant, de grimpada hi ha uns 20 metres, però de totes maneres, si el comparem amb el de l’any passat, que el tronc sencer feia els vint metres, es nota la diferència”.

FOTOS | Grimpada al pi a Matadepera

Després d’escalar la vintena de metres i tocar el pernil, el centenar de persones reunides a la plaça s’han fos en aplaudiments amb la traça de l’Àlex Sánchez, un participant recurrent en aquesta festa que ha superat el seu temps de l’any passat quan va quedar primer en categoria clàssica amb 45 segons. Amb el resultat d’enguany, Sánchez ha establert el millor temps de la jornada i s’ha coronat amb el primer premi en estil clàssic i en la classificació general del concurs.

A les portes de la primera posició s’ha quedat l’Èric Riba, que ha aconseguit escalar el tronc amb 40 segons mitjançant la tècnica moderna, descalç i caminant sobre el pi, emprant una gran força de braços. Ha tancat el podi de la general el Marc Segalés amb 52 segons emprant l’estil clàssic.

En la classificació femenina, les millors grimpaires han estat la Maria Amat (amb 1 minut i 28 segons), la Núria Ramon (amb 3 minuts i 21 segons) i la Carme Silva (3 minuts i 21 segons). Pel que fa a la resta de les categories, Fran Puig i Marta Silva han estat els campions de majors de 40 anys i Biel Crespi i Marina Codina, els guanyadors de la categoria juvenil

Espectadors pendent d’una escalada / Lluís Clotet

La jornada com cada any ha començat a les dotze del migdia i ha finalitzat vora les dues de la tarda i ha comptat amb gairebé 50 inscrits. Els 10 millors classificats del concurs infantil, celebrat la setmana anterior, han estat els primers a enfilar-se al tronc, i tot seguit, la resta de categories, acabant, com sempre, amb els millors grimpaires d’anys passats. Els guanyadors de la categoria principal s’han endut un pernil, i juntament amb la resta de participants, un fuet i una planta.

Una festa molt estimada

La jornada ha reunit grimpaires petits i grans, novells i veterans que esperaven amb nervis i il·lusió la grimpada de l’interminable pi d’enguany. La Plaça de Cal Baldiró s’ha tornat a omplir d’espectadors que han gaudit de les grimpades a contrarellotge dels participants. Ni les temperatures per sota dels deu graus ni el vent que remenava els cabells de la gent i les fulles dels arbres ha pogut amb les ganes del veïnat que esperava amb ambient festiu d’una de les tradicions més antigues i que té el cor guanyat del poble de Matadepera.

La Plaça de Cal Baldiró plena de gom a gom / Lluís Clotet

Tal com explica Pau Montagut, vicepresident de la Germandat, les Festes de Sant Sebastià 2023, ha estat una de les més multitudinàries i, malgrat que des de la pandèmia es van implantar algunes mesures de seguretat, la festa ha comptat amb nombrosos participants i espectadors: “Aquest any hi ha hagut un gruix de gent impressionant. A la baixada del pi, ja hi va venir molta gent, miraves per on miraves, tant a la plaça com al recorregut hi havia persones per tot arreu. A més, tot i el protocol que hem hagut d’aplicar la resposta de la gent ha estat molt bona, vam tenir moltes inscripcions. Han estat unes festes multitudinàries, amb gruix de gent a totes les activitats i no hem tingut cap incident”.

Després d’un matí intens, fred i festiu, els grimpaires hauran d’esperar fins l’any que ve per tornar a pujar fins al punt més alt del tronc i poder tocar el pernil.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Àlex Sánchez, el grimpaire més ràpid de les Festes de Sant Sebastià
To Top