Publicitat
Cultura i Espectacles

Un rodatge molt reial

Les càmeres de la sèrie “The Crown” graven a Sant Miquel de Guanteres

Una escena del rodatge a Sant Miquel de Guanteres / Joan Lladó-GTRES

El petit nucli de Sant Miquel de Guanteres, que pertany a Viladecavalls, va ser els dies 12 i 13 de setembre un escenari de pel·lícula. Al llarg d’un dia i mig es van rodar escenes de la sèrie “The Crown”, concretament del capítol que recrea l’últim viatge de la princesa Diana de Gal·les, popularment coneguda com a Lady Di, a Bòsnia a l’agost de 1997, setmanes abans del tràgic accident a París en el que va perdre la vida.

L’equip de la sèrie va fer un gran desplegament a la petita urbanització residencial. Va instal·lar el seu operatiu al centre cívic i a la pista poliesportiva de la urbanització. El rodatge va tenir lloc al camí de la riera, a una casa i a un hort privats. Aquest últim espai es va transformar en un cementiri. Les localitzacions foren triades perquè s’adaptaven molt bé els llocs de Bòsnia que Diana va visitar en el que va ser el seu úitim viatge humanitari.

Les escenes que es van filmar van tenir com a protagonista Elizabeth Debicki, l’actriu que interpreta la princesa de Gal·les, així com una actriu que la substitueix en funció del guió, de la qual no ha transcendit el nom. El rodatge es va dur a terme durant un dia i mig. Va comptar amb moltíssimes persones, que feien de secundaris i extres. Fonts pròximes al rodatge han explicat que hi havia persones d’orígens diferents, de diferents comunitats de l’estat espanyol i també de Sèrbia. Així mateix, es van veure cotxes i motos d’època i també gossos petits.

El rodatge a Sant Miquel de Guanteres forma part de la sisena temporada de “The Crown”, que emetrà Netflix. La sisena temporada de la trama recorrerà els esdeveniments que va viure la família en els anys 90, en el que s’inclou, almenys així s’espera, el divorci de la princesa Anna, l’incendi al castell de Windsor i el tràgic accident que va posar fi a la vida de Diana de Gales. No hi ha data per a l’estrena, però s’espera que sigui cap al mes de novembre.

L’equip del rodatge a Sant Miquel de Guanteres / Joan Lladó-GTRES

La feina de rodatge a Sant Miquel de Guanteres és molt probable que formés part d’altres localitzacions previstes a Barcelona. Concretament, a la Ciutat Comtal s’havien triat els Jardinets de Gràcia per filmar l’accident mortal de Lady Di, que va succeir el 31 d’agost de 1997 en el pont de l’Alma a París. No és la primera vegada que la productora es trasllada a l’Estat espanyol. Una part de la cinquena temporada té com a zona de gravació Mallorca.

Entre els actors que participen en la nova entrega de la sèrie hi ha Imelda Staunton, que substitueix a Olivia Coldman, en el paper d’Isabel II, Dominic West com a príncep Carles; Lesley Manville com la princesa Margarida i Gillian Anderson, que interpreta la primera ministra Margaret Thatcher.

“The Crown” és una sèrie britànica i estatunidenca, creada i escrita per Peter Morgan i produïda per Left Back Pictures per a Netflix. Està basada en el regnat de la reina Elisabet II. Explica la seva vida des de les noces de l’any 1947 fins al present. El rodatge de la sèrie ha coincidit amb la mort de la reina d’Anglaterra i el rodatge es va aturar en senyal de respecte i dol el dia que va morir, el 8 de setembre.

Una carta d’amor a la reina Elisabet II

El creador i escriptor de la sèrie, Peter Morgan, va manifestar que “The Crown” és “una carta d’amor per ella i no tinc res més a afegir, només silenci i respecte”, en un breu comunicat difós a la premsa internacional. Un dels creadors, Stephen Daldry, va afegir que quan van començar a gravar la primera temporada l’any 2016, ja van acordar que si la reina traspassava, aturarien les gravacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un rodatge molt reial
To Top