Publicitat
Diners

Pla municipal per millorar totes les zones industrials

L’Ajuntament de Terrassa preveu elaborar un pla director que definirà el futur dels polígons d’activitat econòmica de la ciutat. Amb aquest objectiu, s’ha creat una comissió mixta de treball entre l’Ajuntament i l’Agrupació de Polígons de Terrassa per definir les estratègies a curt i mitjà termini que possibilitin la millora dels polígons. L’acord es va segellar en el transcurs d’una reunió que l’equip de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, encapçalat per tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, l’Isaac Albert, i la Junta directiva de l’Agrupació de Polígons de Terrassa, presidida per Jordi Vilar, van celebrar recentment a la seu de la patronal Cecot. L’objectiu principal d’aquesta nova comissió mixta serà definir de “manera coordinada les estratègies a curt i mitjà termini que possibilitin la millora dels polígons”, van assegurar l’Ajuntament i l’Agrupació de Polígons en un comunicat.

Isaac Albert, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, considera absolutament necessari aquest espai de trobada amb continuïtat, entenent-lo com un marc d’interlocució per millorar la situació dels polígons més enllà de la demanda immediata. En aquest sentit, va anunciar que el govern municipal ja ha iniciat els tràmits pertinents per desenvolupar un pla director de polígons que en diagnostiqui la situació un per un i defineixi l’estratègia industrial de Terrassa. Un document que pot beneficiar-se notablement d’aquesta nova comissió mixta amb l’Agrupació de Polígons com “un espai que ha de contribuir a recuperar l’atractiu econòmic i empresarial de la ciutat”, va dir Isaac Albert.

Entre les actuacions previstes destaquen el desenvolupament del pla de modernització dels polígons del Sud de la ciutat i la licitació per urbanitzar els Bellots II, després que l’informe de Carreteres i l’ACA hagi estat favorable. En Jordi Vilar, president de l’Agrupació, considera que els Bellots II és imprescindible per atraure a la ciutat empreses que requereixin molta superfície en un emplaçament estratègic en la cruïlla entre la C58, la B40 i la C16. Sobre aquest polígon, l’empresa terrassenca Copcisa va confirmar el passat novembre la seva intenció d’invertir cent milions d’euros en urbanitzar el Bellots II, un projecte singular perquè es configurarà amb grans parcel·les, d’entre 20 mil i 250 mil metres quadrats, que facilitaran la implantació de grans indústries i d’activitats logístiques. És un projecte estratègic per Terrassa, on els sectors empresarials fa molts anys que demanen més sol industrial i per al conjunt del país donat la falta d’espai logístic en àrees prop de Barcelona que estiguin ben comunicades.

Gran predisposició
El president de l’Agrupació de Polígons, Jordi Vilar, es va mostrar molt satisfet, tant pel que fa a la receptivitat per part de l’equip de promoció econòmica de l’Ajuntament, com pels objectius assolits i va manifestar tota la voluntat i predisposició de l’empresariat a col·laborar en la definició del model de la futura Terrassa industrial. Aquesta nova associació es va constituir el passat novembre i amb ella es va tancar un dèficit històric d’interlocució del teixit empresarial instal·lat en aquestes divuit zones d’activitat econòmica (més dos en projecció) amb les administracions i l’Ajuntament. La Junta de Conservació d’Ells Bellots, l’única entitat d’aquestes característiques que existeix a la ciutat, va ser una de les grans impulsores d’aquesta nova associació empresarial.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top