Publicitat
Diners

David Garrofé: “El càrrec m’ha donat un observatori privilegiat”

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, passarà el relleu de la secretaria general de la patronal terrassenca a Oriol Alba, posant punt final a una dilatada trajectòria professional de 34 anys al capdavant de la direcció operativa de l’entitat. “A mitjans d’aquest any, el David Garrofé va traslladar-nos al comitè executiu de la Cecot el seu desig de desenvolupar, per darrer any, la seva funció com a secretari general de la casa. Una decisió propiciada per motius professionals i de successió de l’empresa familiar, que respectem profundament”, afirma en un comunicat el president de la Cecot, Antoni Abad.

“Només -afegeix Abad- podem agrair-li la total dedicació a l’entitat i el fet d’haver posat el seu esperit inquiet al servei del teixit empresarial de casa nostra. En David ha arrelat a la cultura empresarial de la Cecot, l’encoratjament davant dels reptes i la superació d’aquests, amb una visió poc convencional en el món associatiu i de representació empresarial”.

“Han estat molts anys fent de secretari general de la Cecot i durant tot aquest temps el càrrec m’ha proporcionat un observatori privilegiat de l’evolució de la vida local”, explica Garrofé, qui també destaca a l’hora de fer balanç “el fet d’haver pogut portar les inquietuts dels empresaris per intentar resoldre-les a través del gran equip que sempre m’ha acompanyat”.

Explica també Garrofé que aquests 34 anys al capdavant de la direcció operativa de l’entitat li ha permès veure en primera persona com ha evolucionat el món econòmic, que ha estat molt. “La transformació ha estat extraordinària”, afirma al respecte.

A la pregunta de quin és el pitjor record que s’emporta, no dubte en contestar: “La complexitat d’adaptació de les administracions públiques i els governs a l’evolució de les empreses, una batalla continua que s’ha donat durant tot el temps que he ocupat el càrrec”. Per aquest motiu, “el gran repte -afegeix- és fer entendre a les administracions la importància de treballar al costat de les empreses per poder aquestes ser més competitives”.

I el millor record? “Doncs he tingut la possibilitat de conèixer molta gent, he viscut el reconeixement de la Cecot com a una entitat valenta i innovadora i marxo sabent que continua sent un gran instrument de defensa dels empresaris”.

Al seu substitut, Oriol Alba, de 34 anys -“va néixer el mateix any en què vaig entrar com a secretari general”, apunta Garrofé com a anècdota-, li recomana “escoltar molt al món econòmic i empresarial i entendre’l”. També li aconsella que “sàpiga veure l’impacte positiu de la seva feina, ja que ajudant a les empreses i resolent els seus problemes es pot fer una gran labor social perquè si aquestes creen riquesa es generen llocs de treball”.

Modernització
Llicenciat en Dret i amb només 23 anys, Garrofé va entrar a la Cecot el 1987 sota la presidència de Pere Guitart per dirigir una entitat que comptava amb poc més de 600 empreses associades, i en un context d’incipient recuperació econòmica. Des de llavors, ha consolidat un equip intern que ha desenvolupat l’estratègia de l’entitat de manera continuada sota els mandats de Pere Guitart (1987-1988), Eusebi Cima (1988-2005) i Antoni Abad (des del 2005 fins al pròxim gener).

Durant els darrers 34 anys, la modernització, actualització i projecció de l’entitat més enllà de la ciutat de Terrassa ha estat, en gran manera, fruit de la seva gestió. Garrofé deixarà una entitat que actualment representa 45 mil empreses i autònoms catalans, la major part del Vallès i Barcelona província.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top