Publicitat
Diners

Inici de les rebaixes a dos ritmes

L’avenç de les rebaixes al 25 de juny és una proposta atractiva per les grans marques, però no pel comerç local

Aparador d'una botiga de roba en inici de rebaixes d'estiu / Nebridi Aroztegui

Les rebaixes d’estiu normalment comencen l’ 1 de juliol, però aquest 2021 la tendència de les grans marques ha estat avançar les rebaixes al divendres 25 de juny. Les botigues de roba han estat les protagonistes de descomptes de fins al 50%, tot i que les sabateries, perfumeries i botigues d’accessoris també s’hi han unit. Les sucursals d’Inditex, entre elles Zara, Stradivarius, Bershka i Pull & Bear han estat les marques de gran atractiu per la clientela, tot i que la majoria de terrassencs desconeixia que les rebaixes s’havien avançat.

No sabia que començaven avui, però les he estat esperant molt. L’any passat em vaig comprar la roba online perquè la botiga física no estava oberta per pandèmia, però prefereixo provar-me la roba abans de comprar-la. Estic molt contenta que ja hagin començat”, ha declarat Clàudia Ramírez, clienta habitual de Bershka. La Fàtima, en canvi, sí que sabia que els descomptes d’estiu començaven avui: “He passat abans pel Pull&Bear i ara pel Stradivarius, amb ganes de comprar-me roba. Sempre aprofito les rebaixes al màxim”. Aquest avenç de les rebaixes és beneficiós per les multinacionals. “Estem tenint més vendes de les que ens imaginàvem, perquè al ser el pont de Sant Joan, pensàvem que més gent marxaria fora. ha afirmat l’Albert Jurado, dependent del Bershka.

El comerç local dubta en rebaixar
Pel que fa al comerç local, l’impacte de les rebaixes prematures no ha estat tan positiu. Les botigues petites de moda i accessoris originàries de Terrassa s’han vist obligades a començar també els descomptes per no quedar-se enrere: “Sentim que sempre anem a remolc de les grans marques. Si no posem rebaixes nosaltres també, perdrem clients en benefici seu” ha comentat una dependenta de la botiga local de moda Nuria Penina, del carrer del Passeig. “Una clienta també li ha donat la raó: “Si jo vaig a una botiga petita i veig que no hi ha rebaixes, me n’aniré a una altra on sí que n’hi hagi. Això obliga al comerç locals a oferir també descomptes per no quedar-se enrere”.

Altres comerços locals, especialment sabateries i merceries, són més independents de les grans franquícies i han decidit no començar rebaixes avui. La Mariona Grau, propietària de la sabateria centenària New York del Raval de Montserrat, ha optat per fer les rebaixes després de la Festa Major de la ciutat: “Em resisteixo a començar les rebaixes avui. Nosaltres seguim la tradició de Terrassa i comencem les rebaixes d’estiu després de la Festa Major”. Altres botigues locals que no s’han unit a les rebaixes d’estiu ho faran l’1 de juliol. Els descomptes duraran fins al 31 d’agost.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Inici de les rebaixes a dos ritmes
To Top