Publicitat
Diners

Terrassa baixa de la barrera dels 16.000 desocupats

La ciutat registra una reducció de 863 persones en les llistes de l’atur. Les dades suposen el major descens intermensual en un mes de juny dels últims set anys

L’atur baixa en tots els municipis del Vallès Occidental sense excepció / Nebridi Aróztegui

L’atur registrat a Terrassa ha tornat a disminuir aquest juny i ja acumula quatre mesos de descens a la ciutat. El municipi ha experimentat una reducció de 863 persones en les llistes de desocupació (amb una variació mensual relativa del -5,2%) i ha tancat aquest últim mes amb 15.711 egarencs sense feina, segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Terrassa baixa així de la barrera psicològica dels 16.000 aturats, quelcom que no passava des del març de 2020 i s’acosta als nivells de desocupació d’abans de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 tot i que amb una diferència d’unes mil persones entre les llistes de març de 2020 (14.783) i les d’aquest últim mes, juny de 2021 (15.711).

La ciutat té ara 1.505 desocupats menys que ara fa just un any, el que suposa una variació interanual del -8,7%.

El descens representa també la major baixada intermensual registrada un mes de juny en els últims set anys.

La taxa d’atur registral a la ciutat és ara del 14,5%, situant-se dos punts per sobre de la mitjana comarcal. El Vallès Occidental ha tancat el mes de juny amb un total de 56.179 desocupats (3.434 persones menys que ara fa un mes) i una taxa d’atur del 12,4%.

La caiguda del juny d’enguany és la més elevada de tota la sèrie històrica comarcal.

El nombre de desocupats es redueix a tots els municipis del Vallès Occidental, sense cap mena d’excepció. A Sabadell la baixada ha estat de quasi mil persones (986) i la taxa d’atur se situa ara gairebé un punt per sota de la de Terrassa (13,6%).

A Catalunya, la reactivació de l’economia gràcies a la vacunació ha fet possible un descens de l’atur al juny de 35.995 treballadors, un 7,46 %, el millor registre d’aquest mes de la sèrie històrica. La xifra de persones que figuren com a aturades a les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) a Catalunya se situa ara en 445.862.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top