Publicitat
Diners

La Cecot vol celeritat en la reforma de les pensions

La patronal egarenca valora positivament la llum verda del Consell de Ministres i reclama que s’actuï amb agilitat per implementar les mesures “sense més dilacions”

Antoni Abad, president de la patronal Cecot

El Consell de Ministres espanyol ha inaugurat el nou curs polític aprovant el decret llei per a la reforma de les pensions, el pas previ per traslladar el text al Congrés dels Diputats. La norma ha estat consensuada amb els sindicats CCOO i UGT, i la patronal CEOE, i ha estat definida com “una de les més importants de l’última dècada en matèria de diàleg social”. El principal canvi consisteix a lligar la revaloració de les pensions a l’Índex de Preus al Consum (IPC), una proposta que havia quedat enterrada amb l’última reforma impulsada pel PP l’any 2013, però també s’incorporen incentius per allargar l’edat de jubilació i reforçar l’estructura d’ingressos de la Seguretat Social.

La Cecot valora positivament la llum verda que ha rebut el projecte, amb l’aprovació d’un primer paquet de mesures i deixant pendent una nova fase de negociació per la resta de propostes, i demana celeritat en la seva tramitació al Congrés i agilitat en la implementació.

“Anem molt tard amb la reforma de les pensions”, assegura Antoni Abad, president de la patronal terrassenca, qui afegeix que des de la Cecot creuen necessari que el Congrés tramiti amb celeritat les mesures aprovades pel Consell de Ministres “tenint en compte que el text del projecte de llei va ser ratificat per la majoria de grups parlamentaris dins la Comissió del Pacte de Toledo al Congrés a l’octubre, més el suport de la taula de diàleg social”.

L’organització multisectorial posa l’èmfasi en aquelles mesures que s’han impulsat o defensat des de la patronal en els darrers anys com el fet que les prestacions no contributives vagin a càrrec dels Pressupostos Generals de l’Estat. “La darrera proposta, contemplada al Pacte de Toledo, va recollir la nostra proposta de separar prestacions contributives de les no contributives. El gener de 2019 ja vam proposar que els PGE financessin les prestacions no contributives per generar un superàvit d’11.000 euros a la Seguretat Social, d’aquesta manera evitem que s’encareixi el factor treball i assolim un sistema empresarial més competitiu”, considera Abad.

Una altra de les propostes que destaca l’entitat fa referència als sistemes complementaris de pensions. Des de la Cecot es dona suport als plans voluntaris a partir de la negociació col·lectiva, així com la demanda de millores fiscals i jurídiques per aquests sistemes i fórmules específiques de suport als salaris més baixos o carreres professionals més vulnerables.

“Les cotitzacions venen vinculades als perfils professionals. Si tens una economia basada en sous baixos i tens per davant el pagament de pensions altes és obvi que hi haurà un dèficit important”, explica el president de la Cecot, que més enllà de la possibilitat de promoure la complementarietat en les pensions demana un canvi de model productiu que generi llocs de treball més qualificats, amb majors cotitzacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top