Publicitat
Diners

Sánchez anuncia una pujada de l’SMI

L’augment podria ser de 15 euros aquest 2021 i de 31 el 2022 i el 2023

Reunió de la Taula de Diàleg Social

El president espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que té intenció d’abordar un augment “immediat” del Salari Mínim Interprofessional (SMI) “en el que queda de l’any” per continuar avançant en el compromís electoral d’assolir abans del final de la legislatura el 60% del salari mitjà, “que és el que marca la carta de drets socials del Consell Europeu”.

El president espanyol va destacar que la societat espanyola ha fet “un gran esforç durant l’últim any”, i ara necessita “una nova etapa millor” que “els representants polítics hem de contribuir” a fer possible. i es va comprometre a treballar per consolidar la recuperació i fer que “arribi a la butxaca dels espanyols en forma de més ocupació, millors salaris i pensions dignes”.

De fet, el govern va portar ahir a la Taula del diàleg social una proposta d’augment de l’SMI –actualment 950 euros- de 15 euros per al 2021, i 31 euros cada any per al 2022 i 2023, segons van afirmar els sindicats. D’aquesta manera l’SMI quedaria fixat en 965 euros al 2021, 996 al 2022 i 1.027 al 2023, quan expira la legislatura.

El secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, no va confirmar la xifra “perquè aquest és un procés de negociació dinàmica” on l’executiu busca un acord també amb la patronal. En tot cas va recordar que l’informe dels experts apunta a una forquilla d’entre 12 i 19 euros per al 2021.

Amb tot, els sindicats encara consideren insuficient la proposta. Comissions Obreres (CCOO) ha apuntat que cal que el salari mínim mantingui el poder adquisitiu tenint en compte la inflació i el fet que l’Estat viu el creixement econòmic més important dels últims anys.

La CEOE s’oposa a l’augment. El president de la patronal, Antonio Garamendi, va afirmar ahir que “no és el moment” d’augmentar el salari mínim perquè “contraurà l’ocupació”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Sánchez anuncia una pujada de l’SMI
To Top