Publicitat
Diners

Donant suport al comerç en l’àmbit de la digitalització

La Cambra de Comerç de Terrassa obre una nova convocatòria del Programa de Suport al Comerç Minorista, que enguany se centrarà en les eines i estratègies digitals

La iniciativa de la Cambra busca ajudar els comerços en l’aplicació de noves estratègies en un entorn digital
Publicitat

La revolució tecnològica no té aturador. L’entorn en què vivim és i serà cada vegada més digital i tots els sectors econòmics i empresarials han de seguir renovant-se per fer-hi front, ser més eficaços i potenciar la seva activitat amb l’ajuda de les eines digitals. Així, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa obre un any més convocatòria perquè les empreses de la seva demarcació puguin accedir al Programa de Suport al Comerç Minorista, que enguany posarà el focus en la digitalització.

El programa està subvencionat al 100% pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a través del Plan Integral de Apoyo al Comercio Minorista i pels fons europeus FEDER, i gestionat per les cambres. Des del 2004 compta amb la participació i l’assessorament de la Cambra de Terrassa, que ofereix a les empreses que s’hi inscriuen una anàlisi en profunditat per tal d’identificar els punts forts i febles del negoci i poder elaborar un informe amb recomanacions que potenciïn la competitivitat de l’empresa en qüestió.

L’anàlisi se centra en les característiques generals del comerç; l’entorn comercial i els factors d’atractivitat comercial; la distribució dels diferents elements a l’interior del local comercial; l’aspecte exterior de l’establiment; la cultura innovadora del comerç; i l’estratègia comercial; i es fa una recomanació d’eines de digitalització per tal d’adaptar-se a les necessitats actuals i futures, i potenciar la venda en línia com a canal de venda complementari.

La convocatòria estarà oberta fins al 30 de novembre. Hi poden participar aquelles pimes o autònoms del sector comerç de la demarcació territorial de la Cambra de Terrassa que pertanyin a algun dels epígrafs d’activitat CNAE-2009, Grup 47 o amb IAE epígrafs 64, 65 o 66 (excloses les farmàcies).

En el marc de la iniciativa, la Cambra durà a terme quatre jornades dirigides a millorar la competitivitat del comerç. La primera d’aquestes, organitzada conjuntament amb CaixaBank, se celebrarà el pròxim 22 de setembre sota el títol “Eines digitals per a la gestió de l’establiment comercial”. Se celebrarà en format virtual, entre les 13.30 i les 16 hores, i en ella es parlarà de les eines digitals que faciliten la gestió dels establiments comercials amb la finalitat d’obtenir dades sobre la facturació, la rendibilitat per gammes i les línies de productes que ajuden a prendre les millors decisions en la gestió d’establiments comercials.

La jornada inclourà en el seu programa aspectes rellevants per a la digitalització del comerç com són: les estratègies i etapes a seguir per implementar un “e-commerce” i informació sobre les passarel·les de pagament, el “social commerce” o la solució TPV Tablet.

Publicitat
To Top