Publicitat
Diners

La Cecot demana a Giró reduir la pressió fiscal

La patronal ha traslladat les seves demandes en una reunió amb el conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat

Jordi Cabrafiga, Jaume Giró, Antoni Abad, i Oriol Alba.

La patronal terrassenca Cecot ha fet arribar aquesta setmana al conseller Jaume Giró, la preocupació del teixit empresarial pel sobreendeutament generat per les mesures antiCovid-19, la necessitat d’innovar en la política fiscal per impulsar la reactivació econòmica i la importància d’implementar polítiques industrials. El president de l’organització multisectorial, Antoni Abad, i el seu secretari general, Oriol Alba, es van reunir dimecres amb el titular de la cartera d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i el secretari general del departament, Jordi Cabrafiga, a qui van traslladar la seva demanda de reduir la pressió fiscal i assolir “un model de finançament just per la ciutadania i empreses a Catalunya”.

La patronal demana suprimir impostos com el de patrimoni, que considera confiscatori “perquè paguem sobre el ja tributat” o com el de successions, “que caldria disminuir i suprimir en els relleus de les empreses amb independència de la seva dimensió per garantir i donar impuls als relleus generacionals i el manteniment de l’activitat productiva”. De la mateixa manera, l’entitat reclama “corregir ja el dèficit fiscal que arrosseguem de l’Estat vers els ciutadans de Catalunya”, va exposar Abad al conseller Giró.

En un altre ordre de temes, els representants de la Cecot van posar l’èmfasi en la visió de reindustrialitzar l’actual model econòmic arran de l’impacte generat per la Covid-19 i equilibrar el pes que actualment ostenten els sectors vinculats al turisme. A més, Alba va compartir la preocupació de diverses empreses per la manca de perfils professionals tècnics, qualificats i especialitzats, així com la previsió d’una manca de relleu generacional en determinades activitats a dos anys vista, una situació que està duent a gremis i associacions a intensificar la seva demanda d’un sistema d’ensenyament i d’FP més vinculat a la realitat empresarial.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top