Publicitat
Diners

La Cecot trasllada les preocupacions del teixit empresarial a Junqueras

La patronal trasllada al president d’ERC la seva precoupació pel sobre-endeutament generat per les mesures antiCovid-19, la necessitat d’innovar en la política fiscal per impulsar la reactivació econòmica i la importància d’implementar polítiques industrials

Antoni Abad, Oriol Junqueres i Oriol Alba / ERC

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad i el secretari general de l’entitat, Oriol Alba, s’han reunit aquesta setmana amb el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, a qui li han traslladat la preocupació del teixit empresarial pel sobre-endeutament generat per les mesures antiCovid-19, la necessitat d’innovar en la política fiscal per impulsar la reactivació econòmica i la importància d’implementar polítiques industrials.  

La trobada, de caràcter institucional, s’ha emmarcat en l’agenda de trobades que Junqueras manté amb institucions i entitats socials, econòmiques i empresarials.

Com en anteriors reunions institucionals amb representants polítics i de l’administració, la patronal terrassenca ha demanat “coratge polític i diàleg per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens possible per tal de dur-les a terme amb èxit”, expliquen. En aquest sentit Abad reitera que “el nostre teixit empresarial no pot permetre que tornin a diluir-se perquè el que necessiten les empreses i els autònoms és que s’actuï amb rapidesa i diligència si volem mantenir activitat productiva i ocupació”.

“Sempre hem demanat poder aportar la visió empresarial a la proposta dels pressupostos abans de la seva aprovació, de fet, fins i tot hem defensat impulsar uns pressupostos participatius per poder prioritzar amb una major base de coneixement social”, explica Abad, que també insisteix en suprimir impostos com el de patrimoni, que considera confiscatori “perquè paguem sobre allò ja tributat” o com el de successions, “que caldria disminuir i suprimir en els relleus de les empreses amb independència de la seva dimensió per garantir i donar impuls als relleus generacionals i el manteniment de l’activitat productiva”.

D’altra banda, els representants de la Cecot han posat l’èmfasi en la visió de reindustrialitzar l’actual model econòmic arran de l’impacte generat per la Covid-19 i equilibrar el pes que actualment ostenten els sectors vinculats al turisme. “Si pretenem reindustrialitzar el país i fer efectiva la transformació de la indústria cal una visió integral que tingui en compte tota la cadena de valor però també tota la transversalitat social i econòmica a mitjà i llarg termini. Calen nous perfils professionals per als nous reptes que comporta la transformació digital i la transició energètica. Cal una visió integral amb un ull al curt termini i un altre a l’assoliment d’ODS 2030″, defensen des de l’organització empresarial.

En aquest sentit, el secretari general de l’entitat considera contradictori que “tinguem alumnes sense poder-se matricular en cicles formatius i que d’altra banda no hi hagi alumnat per cobrir l’oferta en estudis relacionats, per exemple, amb el sector tèxtil o la mecànica”. Els joves “no s’inscriuen a aquest tipus de formacions que tenen garantida l’entrada al món laboral actual. Ens cal una tasca important d’orientació, des dels Governs i els agents empresarials, cap a les famílies”, defensa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top