Publicitat
Diners

Setè mes de descens de l’atur

El nombre de desocupats a Terrassa baixa un 4,2%. És una tendència que apunta a la recuperació econòmica

Oficina de treball situada al carrer d’Edison / Nebridi Aróztegui
Publicitat

La tendència de recuperació econòmica a la nostra ciutat segueix a l’alça, i les dades de l’atur a Terrassa d’aquest setembre ho evidencien. Ja és el setè mes consecutiu que l’atur a Terrassa disminueix, amb un 4,2% menys que a l’agost. Actualment, l’Observatori de Treball i Model Productiu calcula que 13.527 egarencs es troben desocupats i la taxa d’atur és d’un 11,86%. El mes passat, el nombre de desocupats era de 14.123 i la taxa d’atur, d’un 13,2%.

Aquesta baixada concorda amb l’estudi dut a terme per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, que va afirmar la setmana passada que les empreses de la ciutat es troben en un context de recuperació econòmica. La Cambra va concloure que un 23,3% de les companyies enquestades va millorar la seva activitat durant el segon trimestre de l’any, per primer cop des de l’inici de la pandèmia.

Setembre és un mes que recull un alt volum de contractació, coincidint amb el final de l’estiu, i per tant el nombre d’aturats sempre tendeix a anar a la baixa. En tot cas, en un any, el nombre de persones sense feina ha baixat en 3.041, el que suposa un 17,4%.

L’atur a la comarca i Catalunya
Al conjunt del Vallès Occidental, el balanç també és positiu. Aquest setembre, l’atur ha disminuït respecte a l’agost en 2.378 persones. D’aquesta manera, 48.864 vallesans es troben desocupats actualment a la comarca, amb un descens d’un 4,6% pel que fa a l’agost. Fa un mes, el nombre d’aturats a la comarca era de 51.242. La taxa d’atur comarcal és del 10,82%. Terrassa ha estat el municipi amb més variació de nombre d’aturats respecte a l’agost, amb gairebé 600 persones menys. Sabadell el segueix amb 530 persones desocupades menys que a l’agost, mentre que Rubí, Sant Cugat, Ripollet, Barberà i Cerdanyola superen el centenar.

Publicitat

L’atur a Catalunya manté el ritme de descensos iniciat fa set mesos i cau aquest setembre un 3,24% respecte a l’agost, amb 12.658 persones desocupades menys. En total, hi ha 378.470 catalans desocupats, una reducció del 20,86% respecte al setembre de l’any passat, i que suposa 99.731 persones menys a les llistes de l’atur.

El secretari de Treball, Enric Vinaixa, va celebrar la millora en les dades de l’atur registrat el mes de setembre fins a acostar-se a nivells anteriors a la pandèmia, però considera que ha estat “insuficient”. Per a Vinaixa, es tracta de dades “positives” i que permeten ser “optimistes” tot i que ha recordat que encara hi ha unes 48.000 persones que continuen en ERTO, que es manté l’alta temporalitat i el baix nombre de contractes indefinits i que continua havent-hi aturats de llarga durada de “forma preocupant” així com un elevat atur juvenil.

En la mateixa línia, els sindicats CCOO i UGT van aplaudir la reducció de l’atur a Catalunya aquest setembre, però han alertat de l’augment de joves sense feina. Ja són 21.192 els menors de 25 anys a l’atur, 1.153 més que a l’agost (un 5,75%), però 17.916 joves menys que fa un any (-45,81%).

Publicitat
Setè mes de descens de l’atur
To Top