Publicitat
Diners

Mercavallès es presenta als Next Generation per digitalitzar-se

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, que gestiona el mercat, demana una subvenció de 242,935 euros a la convocatòria d’ajudes per al suport a mercats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol

Actualment, Mercavallès compta amb més de 30 empreses / Alberto Tallón

Mercavallès, el mercat comarcal del Vallès Occidental, vol impulsar la seva digitalització, circularitat i competitivitat. Per això, el Consell Comarcal, qui s’ocupa de la seva gestió, s’ha presentat formalment a la convocatòria d’ajudes per al suport a mercats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, promoguda pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, amb fons europeus Next Generation.

El projecte té un cost total de 293.939 euros i la subvenció sol·licitada és de 243.925 euros, amb un calendari d’execució de gener a desembre de 2022. Contempla diverses actuacions entre les quals destaquen les dirigides a la digitalització del control d’accessos amb l’objectiu de dotar-se d’eines que permetin la gestió de les entrades i sortides dels usuaris i residus.

El projecte implica també millores en la gestió dels clients, amb eines digitals per fer-ne un monitoratge i poder establir noves línies d’actuació; la transformació de la web corporativa del mercat i la instal·lació de punts d’informació visual dins del recinte.

El projecte també preveu la millora de les activitats de l’espai del Mercat Circular (iniciativa que busca fomentar l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat que es poden menjar, però no comerciar per tal de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari), amb la creació d’un programa informàtic per a la gestió de la recollida, distribució, seguiment i traçabilitat dels aliments i l’adquisició de cambres frigorífiques per a la conservació dels productes. A més, també es contempla l’anàlisi de la viabilitat d’instal·lar unpool” d’envasos que permeti la seva gestió circular.

D’altra banda, s’inclou un pla per a l‘atracció d’empreses susceptibles d’instal·lar-se al mercat per maximitzar l’ocupació de la nau majorista i enriquir la seva composició amb nous productes i categories (actualment hi ha una trentena d’empreses i la nau té 60 llocs de mercat tot i que algun negoci ocupa més d’un lloc), la renovació de la imatge corporativa i l’homogeneïtzació de la retolació i la senyalització.

Segons ha explicat aquest dimecres Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Mercavallès és “una instal·lació amb molt de futur”, que durant el confinament va tenir “un pes molt important quan es posava en dubte el proveïment a botigues i mercats” i que  realitza una funció social “vital i indispensable”. Per això, ara es vol modernitzar amb aquest projecte presentat a aquesta convocatòria, un projecte que pretén acompanyar la transformació estructural prevista de les instal·lacions de Mercavallès, que tenen 50 anys. De fet, Giménez ha informat que s’està treballant en un projecte executiu amb la intenció de remodelar l’edifici i millorar en eficiència energètica. La iniciativa, que es presentarà pròximament, es planteja el canvi de coberta, que actualment conté amiant, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

“Els dos projectes, el de modernització, que és el que es presenta als Next Generation, i el d’inversió en l’equipament són complementàries i volen abordar la transformació integral del mercat amb la voluntat d’afavorir la seva competitivitat i adaptar els seus serveis i oferta a les noves demandes i necessitats del sector comercial i dels consumidors”, assegura Giménez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Mercavallès es presenta als Next Generation per digitalitzar-se
To Top