Publicitat
Diners

3.000 egarencs desocupats menys que ara fa un any

Terrassa tanca l’octubre amb 13.382 desocupats i una taxa d’atur del 12,6%, sumant ja vuit mesos seguits de descens

Les dades milloren a tots els municipis de la comarca

Terrassa acumula ja vuit mesos seguits de descens consecutiu en les dades de l’atur. La ciutat ha tancat el mes d’octubre amb un total de 13.382 persones sense feina, 145 menys que un mes abans, el que suposa una baixada de l’1,1%.

La reducció és la menys pronunciada dels últims vuit mesos, però tot i això, l’atur consolida la seva tendència a la baixa.

Si comparem les dades actuals, amb les d’ara fa un any, Terrassa compta avui dia amb 3.067 persones sense feina menys que en finalitzar l’octubre de 2020, en plena segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, el municipi ha registrat un descens interanual del 18,6%.

La taxa d’atur registral a la ciutat és ara d’un 12,6%, segons informa l’Observatori del Vallès Occidental, 0,4 punts menys que en tancar el mes de setembre, quan era del 13%.

En nombres absoluts, les dades són encara millors que les d’abans de l’arribada de la pandèmia de la Covid-19. El febrer de 2020 tancava amb 14.097 terrassencs desocupats i ara n’hi ha 715 menys. Tot i això, la taxa d’atur registral és ara un pèl més alta que la del febrer de 2020. Actualment és del 12,6% i aleshores era del 12,4%.

En comparació amb ara fa just un any, l’atur ha baixat en tots els municipis del Vallès Occidental. La localitat que ha registrat un descens més rellevant és Rellinars, amb una reducció del 33,9%, i la que menys, Polinyà, amb un descens de l’11,6%.

En termes intermensuals, ara hi ha menys persones sense feina que en acabar el setembre a tots els municipis de la comarca, a excepció de Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa i Sentmenat, on la xifra s’ha incrementat, i Rubí, que es manté estable.

Al conjunt del Vallès Occidental, ara hi ha 48.262 desocupats i una taxa d’atur registral del 10,8%. La variació mensual relativa és del -1,2%, amb 602 aturats menys que ara fa un mes. El descens respecte de fa un any és d’11.136 vallesans sense feina menys, el que suposa una baixada del 18,7%.

A Catalunya, l’atur registrat també ha baixat per vuitè més consecutiu. Ha caigut en 510 persones a l’octubre, un 0,13% menys que al setembre, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social.

En total, hi ha 377.960 catalans desocupats, una reducció del 22% respecte a l’octubre de l’any passat, i que suposa 106.599 persones menys a les llistes de l’atur. El gruix de desocupats ja és inferior a la del mateix mes del 2019, quan n’hi havia 387.267.

La xifra total d’aturats no inclou, però, els ERTO (expedients de regulació temporal d’ocupació), que cauen fins als 5.028 expedients, amb una afectació sobre 40.472 treballadors, la xifra més baixa de la pandèmia.

Al conjunt d’Espanya, l’atur baixa en 734 persones, el primer descens en aquest mes en 46 anys (-0,02%), quan les llistes d’aturats normalment s’inflen. A l’Estat hi ha un total de 3.257.068 persones aturades, 568.975 menys (-14,87%) que en el mateix mes de l’any passat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
3.000 egarencs desocupats menys que ara fa un any
To Top