Publicitat
Diners

L’egarenca Coded People estudia el salt a Corea del Sud

La companyia podria exportar el seu videojoc de programació a l’Àsia, després de l’interès d’una empresa coreana

El videojoc està dirigit a joves estudiants / cedida

La “start-up” terrassenca Coded People, que ha dissenyat i distribueix un videojoc perquè joves estudiants aprenguin programació tot jugant, encara el seu procés de creixement amb força. L’empresa emergent està a punt de tancar una ronda d’inversió per valor del 5% de la companyia i es troba en ple procés de negociació per expandir el seu servei educatiu a altres centres d’Espanya, Perú, Uruguai, Mèxic i Argentina, on ja està present. Després de l’interès mostrat per una companyia de Corea del Sud, valora també la possibilitat de començar la distribució al país asiàtic.

A més, és una de les finalistes a la nova categoria de videojocs de la secció oficial dels premis de la 19a edició del Zoom Festival, el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que se celebrarà del 23 al 28 de novembre a Igualada.

La companyia egarenca opta al guardó per la recentment llançada versió 2.0 del Coded Arena, un servei educatiu gamificat que permet als centres educatius ensenyar programació en llenguatge Python utilitzant un videojoc en què cada alumne estableix contacte amb un habitant d’un món en què els mags han oblidat com fer encanteris.

Els estudiants han de crear la intel·ligència artificial del seu personatge, programant cadascuna de les seves accions en Python, amb la finalitat d’anar avançant i completant les missions i campanyes del joc. A través d’una eina de gestió de l’aula, el mestre monitora, dona suport i supervisa el procés d’aprenentatge de cada alumne.

Des de Coded People asseguren que la fórmula que usen es troba en forta expansió dins de les disciplines STEM del sector educació, complementant amb la programació altres assignatures com robòtica, matemàtiques, física o ciència.

De moment, Coded Arena està disponible en castellà i anglès i està present en diverses escoles d’Espanya i Amèrica Llatina. Tot i que es dirigeix a centres educatius, l’empresa ja pensa a obrir la plataforma a la ciutadania en general i permetre que els adolescents puguin aprendre a programar amb aquesta eina des de casa seva sota subscripció.

Coded Arena competeix per al Premi del Jurat Oficial al Millor Videojoc del Zoom Festival amb nou jocs més, la gran majoria creacions independents d’empreses catalanes: A Tale of Paper, de l’empresa Open House Games; Crush Bandicoot: on the run!, de King Distribució; Die After Sunset, de Playstark Games SL; Galacticon, de Radin Games, Hellof an office, de 43 Studios; Here be dragons, de Futura Space, Steam Highwayman, de Cubus Games, Sword of the Necromance, de Grimorio of Games, i Tamite, d’Eutiquiano. El 27 de novembre es donarà a conèixer el guanyador.

Una competició internacional amb més de 100 participants

Coded People iniciarà el pròxim 29 de novembre la segona edició de la seva Liga Retadores, una competició en què diversos centres escolars com l’Escola Pia de Sarrià, la Tecnos, el Montcau-La Mola, l’INS Matadepera, Maristes Sants Les Corts i La Farga participaran en equips de quatre estudiants en diversos reptes de programació. La competició compta amb el suport de la Fundación Telefónica i l’Editorial Casals i espera reunir més de 100 participants no només nacionals sinó també d’altres països on el servei de Coded People està present.

Aprendre a programar a través d’un videojoc

Publicitat
To Top