Publicitat
Diners

7 de cada 10 pimes industrials tenen dificultats per cobrir llocs de treball

Les empreses demanen una FP ampliada a més sectors

L'estudi es va presentar en el marc de la jornada sota el títol “L’ajust entre l’oferta i la demanda de l’FP al teixit industrial del Vallès Occidental”

Set de cada deu pimes industrials de la comarca tenen dificultats per trobar els perfils professionals que necessiten, sobretot en les àrees de producció, segons indica un estudi presentat aquest dilluns per Pimec Vallès Occidental.

El president de la patronal a la comarca, Josep M. Catalán, considera, en aquest sentit, que la implicació de tots els actors “és imprescindible” per aconseguir que el rol formatiu de l’empresa es consolidi, incorporant les seves demandes a l’oferta d’FP perquè estigui tan propera com sigui possible al teixit empresarial.

Segons va explicar la directora de l’Àrea de Treball de Pimec, Sílvia Miró, gairebé un 70% de les empreses del Vallès Occidental col·labora amb centres formatius en iniciatives de formació dual, però en el cas de les pimes són només un 24,6%. “Les que no ho fan declaren que és perquè no s’ofereix una formació afí a la seva activitat, per desconeixement o manca d’informació”, va assegurar.

Un 57,4% de les pimes consultades destaca la manca de formació ajustada a les seves necessitats i un 42,6% troba a faltar una major oferta de pràctiques. Per això, la patronal suggereix treballar perquè l’oferta formativa s’ajusti a les necessitats de les empreses en continguts i metodologies. Les empreses proposen una FP ampliada a més sectors per professionalitzar-los i la incentivació de les pràctiques, així com la recuperació de la figura de l’aprenent amb elements de flexibilitat.

Publicitat
To Top