Publicitat
Atur SOC Terrassa
Diners

L’atur marca un nou rècord a Terrassa

Terrassa acumula nou mesos seguits de descens, quelcom inèdit en els últims quinze anys

L’atur ha marcat un nou rècord a Terrassa. La xifra de desocupats s’ha reduït en 362 persones el novembre i ja acumula nou mesos de descens continuat, quelcom inèdit en els últims quinze anys. Fins ara, el rècord era de vuit mesos seguits, una situació que es va donar l’any 2018.

La ciutat ha tancat l’últim mes amb 13.020 egarencs sense feina, el que suposa un descens del 2,7% respecte de les xifres d’octubre. En comparació amb el mateix període de l’any passat, el descens és d’un 20,6%, amb 3.380 aturats menys a Terrassa que el novembre de 2020.

La taxa d’atur registral a la ciutat és ara d’un 12,2%, segons recull l’Observatori del Vallès Occidental, basant-se en dades de l’Observatori del Treball i el Model Productiu de la Generalitat de Catalunya. La dada suposa 0,4 punts menys que en tancar el mes d’octubre, quan era del 12,6%, però segueix sent superior a la mitjana comarcal. I és que el Vallès Occidental ha tancat el mes de novembre de 2021 amb una taxa d’atur registral estimada del 10,5% (l’octubre era del 10,8%).

La comarca finalitza el mes de novembre amb 47.026 persones aturades. Respecte de l’octubre, l’atur disminueix un 2,6%, el que representa 1.236 persones desocupades menys. Així, el Vallès Occidental encadena nou mesos consecutius de descens de l’atur, situant la xifra de persones aturades en una de les més baixes de tota la sèrie històrica.

Amb relació amb ara fa un any, la baixada és del 20,1%, amb 11.838 desocupats menys.

En termes intermensuals, l’atur cau en vint municipis de la comarca, augmenta en un (Sant Quirze del Vallès) i es manté en dos (Ullastrell i Gallifa). Entre els municipis amb més persones desocupades, el descens ha estat més intens a Sant Cugat del Vallès (amb una reducció mensual del 4,6%), Palau-solità i Plegamans (-4,3%), Barberà del Vallès (-4,3%) i Cerdanyola del Vallès (-4,3%).

A Catalunya, l’atur disminueix en 8.138 persones (-2,2%) i se situa en 369.822 persones a finals de novembre. Respecte de l’any anterior, el saldo és de 114.926 persones desocupades registrades menys, el que suposa un descens relatiu del 23,7%.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’atur marca un nou rècord a Terrassa
To Top