Publicitat
Diners

La Cecot demana més antelació i claredat en les restriccions del Govern

La patronal reclama que els sectors empresarials puguin participar activament del procés d’anàlisi previ a la presa de decisions

El president de la Cecot, Antoni Abad / Arxiu

La patronal terrassenca Cecot demana al Govern català “una comunicació clara, concisa i honesta” sobre les decisions que es prenen en relació a la pandèmia de la Covid-19 “que traslladi confiança a la ciutadania per poder actuar en conseqüència”. L’organització multisectorial reclama, a més, que “els sectors empresarials puguin participar activament del procés d’anàlisi previ a la presa de decisions sanitàries que depèn en última instància del Govern”.

Després de l’anunci de noves restriccions, la patronal assegura tenir col·lapsats els seus canals de comunicació amb les empreses associades “que necessiten verificar les informacions que estan facilitant els mitjans de comunicació”.

“Qualsevol mesura que es prengui té conseqüència directa sobre els ciutadans però també sobre l’activitat econòmica”, recorda el president de la Cecot, Antoni Abad, que considera que cal establir línies de diàleg entre l’àmbit sanitari i l’econòmic per tal de prendre mesures que “puguin equilibrar l’impacte”.

El president de l’associació terrassenca defensa que el sector empresarial pot ajudar a “contenir proactivament i preventivament els contagis en base a les casuístiques de cada sector d’activitat”. “Junts podem trobar solucions amb una visió més global i segurament amb capacitat ràpida d’execució”, assenyala Abad, que lamenta “haver de ser informats a través dels mitjans de les decisions que s’han pres unilateralment només des de la perspectiva sanitària”.

Des de la Cecot asseguren entendre “el gran repte” que suposa per als actuals Governs la gestió d’una pandèmia com la que estem vivint però insisteixen en el fet que les empreses i autònoms necessiten certeses per poder reorganitzar, planificar i preveure el desenvolupament de l’activitat.

La patronal no es mostra contrària a recomanar el teletreball però destaca que el gruix d’empreses que representa l’organització terrassenca no el poden aplicar “ja que tenim indústria, manufactura, construcció, instal·lacions, reparació vehicles, fusteria, retail, restauració, hoteleria i un llarg llistat d’activitats econòmiques que no es poden teledesenvolupar”. A més, demana acompanyar les mesures sanitàries amb un pla de xoc d’ajuda directa a empreses i autònoms per l’impacte d’aquestes mesures conjunturals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top