Publicitat
Diners

Les Cambres reclamen “compensacions ràpides i proporcionades” per les restriccions

Consideren del tot insuficient la línia de 20 milions d’euros per a l’oci nocturn

La Cambra de Comerç de Terrassa exigeix mesures al Govern

El Consell de Cambres de Catalunya, al qual pertany la Cambra de Comerç de Terrassa, ha exigit aquest dimarts “compensacions ràpides i proporcionades a les pèrdues” provocades per les restriccions decretades pel Govern. En un comunicat, l’ens considera “del tot insuficient” la línia de 20 milions d’euros a l’oci nocturn, demana duplicar-la i diu que s’hauria d’estendre, també, a la restauració i la cultura. Així mateix, el Consell de Cambres demana fer una “escolta activa” dels sectors econòmics a l’hora d’aplicar restriccions per intentar “alleugerar l’impacte negatiu” que causen. Les cambres també exigeixen la pròrroga dels ERTO un any més, exempcions d’impostos locals i de la Generalitat fins als tres mesos posteriors a les restriccions, fer una nova carència dels ICO o ajornar l’IVA.

El Consell de Cambres considera que aquestes “mesures indirectes” -algunes de les quals depenen directament de l’Estat- s’haurien d’aplicar als sectors afectats per les noves restriccions i per la pandèmia.

L’ens també exigeix un programa de suport a les empreses que “permeti l’orientació i l’assessorament per a la resistència, la reorientació i la implantació de nous canals de relació amb els clients, ja sigui amb la digitalització o altres mitjans”. A més apunta que caldria aprofitar “l’experiència dels programes desenvolupats per les cambres catalanes l’any 2020 i principis de 2021, i la capacitat de mobilitzar fons europeus per part de les 13 cambres catalanes”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top