Publicitat
Diners

Un any ple d’iniciatives empresarials

A nivell empresarial, Terrassa va exhibir durant l’any 2021 el seu múscul empresarial. Durant 12 mesos, Diari de Terrassa va informar puntualment de la realitat econòmica de la ciutat i de les seves empreses, de les grans, de les mitjanes i de les petites, posant sempre el focus damunt dels emprenedors, sense oblidar el teixit industrial que ha fet gran a la ciutat.

GasGas agafa impuls

Arnau Alcalà

La companyia de motocicletes GasGas, especialitzada en trial, va anunciar el 8 de novembre que invertiria 5,7 milions d’euros en una nova planta a Terrassa de 2.000 metres quadrats. La seva posada en marxa suposarà la creació de 40 llocs de feina –i més de 500 llocs indirectes–, tant en la fabricació com en el centre d’R+D vinculat al desenvolupament de models de trial. El nou centre estarà ubicat al carrer del Pisuerga i té previst iniciar la producció el segon trimestre de 2022. Aquesta serà la primera planta de fabricació europea situada fora d’Àustria com a filial 100% del grup, ubicada en un espai, al polígon industrial Santa Margarida, que també acollirà les àrees d’R+D, de compres, d’atenció al client i de Motosport. El primer producte de la nova planta serà la gamma completa de motocicletes de trial GasGas. La nova fàbrica produirà 5.000 unitats anuals. La previsió, però, és començar amb una producció de 3.000 unitats l’any 2022. El departament d’Empresa i Treball té previst destinar fins a un màxim de 500.000 euros en ajuts directes a la inversió.

IMC Toys creix arreu del món

La companyia egarenca del sector de la joguina IMC Toys va augmentar la seva facturació un 14% l’any 2020 fins a arribar als 136 milions d’euros. Així, IMC Toys continua en línia ascendent després de superar els 199 milions d’euros aconseguits el 2019, alhora que preveu elevar la seva facturació fins als 160 o 165 milions aquest 2021. Un 21,85% de les vendes de l’empresa l’any passat correspon al mercat nacional, mentre que el 78,15% restant són exportacions. La seva marca ensenya, Bebés Llorones, va vendre 2 milions d’unitats arreu del món.

La Cecot reconeix el Grup Lavinia

Nebridi Aróztegui

Antoni Esteve, president i fundador del Grup Lavinia, i Victòria Piany, vicepresidenta i fundadora del mateix grup de comunicació, continguts i tecnologia, van ser guardonats amb el Reconeixement Cecot a la Personalitat 2021 per la seva trajectòria professional. La patronal terrassenca va distingir els dos impulsors d’una companyia que fa 27 anys que crea, produeix i difon continguts digitals i audiovisuals i que actualment compta amb unes 800 persones que aporten la seva experiència i talent des de Barcelona, Madrid, Sevilla i dotze ciutats espanyoles més, així com des de Brussel·les, París, Berlín i Washington. També va guardonar Serafí, Calbet, IMC Toys, Nixi for Children i RobinGood i l’associació Early Warning Europe. En l’acte de lliurament, el president de la Cecot, Antoni Abad, va demanar horitzons “reconstituents i isotònics” per “refundar les bases de competitivitat i progrés, en mode compartit”.

La planta de valorització de residus d’Hercal, distingida

L’empresa terrassenca Hercal Diggers, SL, va ser premiada en la categoria de medi ambient dels XIV Premis Carles Ferrer Salat entregats el passat 29 de novembre en el marc de l’acte de celebració del 250è aniversari de Foment del Treball Nacional. La patronal catalana va guardonar la companyia egarenca per la creació i posada en marxa de la seva nova planta de valorització de residus H-Zero, ubicada a la zona de Can Barba. L’empresa, especialista en enderrocaments, demolicions, excavacions i moviment de terres, projectes d’obra civil, edificació i rehabilitació d’edificis, va ser distingida per les millores en el comportament ambiental i l’impuls de noves tecnologies i processos que afavoreixen una producció més ecoeficient. Hercal va posar en marxa aquesta nova planta el novembre de 2020, des d’on a més valoritzen i netegen el material que els arriba d’enderrocaments i altres obres.

Primer Fòrum Terrassa Industrial

Xavier Marcet, Jordi Rodríguez, Lluís Juncà, Marc Basté, Francesc Escribano i Pere Navarro

La sala cúpula del Teatre Principal va acollir el primer Fòrum Terrassa Industrial organitzat per Diari de Terrassa, amb el suport del Consorci de la Zona Franca. Una trobada amb empresaris, industrials, representants de l’administració i professionals, convidats a reflexionar sobre les oportunitats d’una economia bolcada en el creixement i la innovació. Segons els participants, la indústria és el moll de l’os de la ciutat. Ara toca créixer i, en aquest moment estratègic, les empreses demanen agilitat a l’administració, més col·laboració publicoprivada i fan una crida a la reindustrialització.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top