Publicitat
Diners

Celsa crearà 140 llocs de treball directes entre França i Espanya

Celsa nou tren laminatge Baiona

La companyia siderúrgica prepara la posada en marxa d’un nou tren de laminatge a Baiona

El nou tren de laminatge de la companyia a Baiona

La companyia Celsa France, empresa integrada dins del consolidat Celsa Group, primer productor d’acer circular i baix en carboni d’Europa amb seu a Castellbisbal, crearà 140 llocs de treball directes i 420 d’indirectes entre França i Espanya amb la posada en marxa d’un nou tren de laminatge a Baiona en el qual ha invertit 65 milions d’euros.

L’empresa siderúrgica ha iniciat la fase de proves del nou tren de laminatge en el complex industrial de la companyia a Baiona, amb la laminació de les primeres barres d’acer el mes de desembre. Quan entri definitivament en funcionament, Celsa produirà a Baiona fins a 55.000 tones de productes laminats a l’any, la qual cosa li permetrà accedir a un nou mercat europeu que consumeix al voltant de 20 milions de tones de fil de màquina a l’any.

A ple rendiment, el nou tren, la fabricació del qual es va iniciar el gener de 2020, té una capacitat de generació d’ingressos d’uns 300 milions d’euros a l’any.

L’empresa assegura que el nou tren de laminatge suposarà un important impuls al dinamisme econòmic a l’àrea d’influència de Baiona, alhora que reforça la posició de Celsa France, que avui és la principal empresa del País Basc francès i representa el 45% del trànsit portuari de Baiona.

Des del grup indiquen que la posada en marxa d’aquesta instal·lació suposarà per a Celsa France poder elaborar productes acabats i accedir així, de manera directa, a un mercat de productes de major valor afegit, que aportarà major capacitat de retorn i rendibilitat sobre la inversió.

La companyia siderúrgica millorarà el seu accés al mercat de França on es ven una de cada 10 tones d’acer del total del mercat d’Europa, i també al de Bèlgica i Holanda i fins i tot del nord d’Espanya. La producció des de França permetrà, a més, millorar els terminis de lliurament i servei al client i operar directament des del territori, destaquen des del grup, que ja s’ha aliat amb un dels seus clients, Intersig France, que comprarà part de la nova producció i l’ajudarà a obrir mercat de productes d’acer processats en el mercat francès.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top